Notícies de polsos europa

les-traders-se-preparent-a-une-nuit-agitee-dimanche

Patacada de l'IBEX (-1,7%) davant la possibilitat d'eleccions anticipades a Espanya

L'IBEX 35 ha baixat un 1,7%, fins als 9.826,50 punts, davant la possibilitat d'eleccions anticipades a Espanya. El PSOE ha presentat una moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy després de la sentència de l'Audiència Nacional per la trama Gürtel. Per la seva banda, Ciutadans ha demanat al president del Govern que convoqui eleccions o, en cas contrari, donarà suport a una moció de censura 'instrumental' per dissoldre les Corts. El selectiu espanyol ha marcat un mínim intradia als 9.722 sencers i tanca la setmana amb caigudes del 2,83%.

ep trabajadoresuna oficina

Claus borsàries de la propera sessió: xifra de negoci empresarial a Espanya

L'última setmana de maig comença tranquil·la per la macroeconomia. A Espanya, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicarà l'índex de xifra de negocis empresarial de març. Mentrestant, a Suïssa es coneixerà el nivell d'ocupació del primer trimestre; a França, el total de demandants d'ocupació, i a Itàlia, l'índex de preus al productor (IPP) d'abril.

rajoy moncloa mocion

Rajoy es nega a convocar eleccions: "Si depèn de mi, la legislatura durarà quatre anys"

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que no pretén convocar eleccions de manera anticipada, com ha reclamat Ciutadans després de la sentència de l'Audiència Nacional per la Gürtel. En roda de premsa després del Consell de Ministres, ha respost també a la moció de censura presentada pel PSOE aquest divendres, dient que només "es desestabilitzar" el país i ha dit que, si d'ell depèn, "la legislatura durarà quatre anys".