POLSOS EUROPA
19 feb
Els baixistes s'atreveixen a mossegar els cinc grans de l'IBEX 35
cortos portada

Els inversors baixistes, aquells que prenen posicions en un valor esperant les seves caigudes o per cobrir altres posicions llargues, han començat a atacar amb força les cinc grans companyies de l'IBEX 35. Les posicions curtes compten amb més presència en Banc Santander, Inditex, BBVA, Telefónica i Iberdrola. Així mateix, tampoc han donat treva als valors amb gran presència de 'curts'.

Leer noticia completa
19 feb
L'IBEX (-0,2%) comença la setmana sense força i cau fins als 9.800 punts
ep presidente ejecutuivotelefonica jose maria alvarez-pallete

Les borses europees han registrat pèrdues mitjanes del 0,5% i han arrossegat l'IBEX-35 (-0,26%. 9. 806,20 punts). Això, en una jornada que no compta amb la referència de Wall Street, tancat per la celebració del Dia del President després que divendres passat acabés pla, amb signe mixt. Mentrestant, Àsia ha pujat aquesta matinada, tot i que els mercats allà van 'coixos' perquè bona part de les places estan tancades per la celebració de l'any nou xinès.

Leer noticia completa
19 feb
Acerinox i ArcelorMittal s'aprofiten en borsa de la 'guerra de l'acer' entre els EUA i la Xina
cbacero23

El Ministeri de Comerç de la Xina va advertir aquest dissabte que prendrà les mesures necessàries per protegir-se si la decisió final dels Estats Units d'imposar fortes restriccions a les importacions d'acer i alumini de la Xina i altres països afecta els seus interessos. Després d'aquesta declaració, els dos valors acerers de l'IBEX 35, ArcelorMittal i Acerinox, han pujat amb força aquest dilluns.

Leer noticia completa
19 feb
Claus borsàries de la propera sessió: Ecofin i balança comercial d'Espanya
ep exportaciones 20171017102802

Al llarg de la jornada d'aquest dimarts, 20 de febrer, els inversors comptaran amb noves referències interessants. Amb els mercats xinesos encara tancats per la celebració d'any nou lunar, les principals dades i esdeveniments procediran sobretot des d'Europa i dels Estats Units.

Leer noticia completa
19 feb
Insiders: moviments en Unicaja, Abertis, ACS i Telepizza
cbunicaja

Aquests són els canvis de participació més importants en el capital de les empreses cotitzades en borsa i que han estat comunicats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Leer noticia completa
19 feb
La balança de pagaments per compte corrent de l'Eurozona tanca 2017 en positiu amb 29.900 milions d'euros
contenedores

La balança de pagaments per compte corrent de l'Eurozona va mostrar un superàvit de 29. 900 milions d'euros al desembre de 2017, el seu nivell més baix des del juny, i tanca l'any amb un balanç positiu de 391. 400 milions d'euros que suposa el 3,5% del PIB total del bloc monetari, segons va publicar el Banc Central Europeu (BCE) aquest dilluns.

Leer noticia completa
19 feb
Buterin alerta de la volatilitat de les monedes digitals i recomana actius tradicionals com a refugi
buterin

Les monedes digitals són un actiu encara molt jove i poc segur el preu de les quals podria caure violentament en qualsevol moment, assegurava el fundador d’ethereum i creador de la tecnologia 'blockchain' Vitalik Buterin a través del seu compte de Twitter. El rus, de 24 anys, s'ha convertit en una referència del mercat de monedes digitals des del desenvolupament de la plataforma de font obert al juliol de 2015.

Leer noticia completa
19 feb
El temps per trobar una nova feina es redueix per primera vegada des de març de 2013
cbempleobusqueda

El Monitor Adecco que avalua les oportunitats i la satisfacció potencial en l'ocupació assenyala que el temps per trobar una nova feina s'ha reduït a 15,8 mesos. Aquesta xifra descendeix per primera vegada des del març del 2013. L'informe també té en compte la sinistralitat, la cobertura de la prestació per desocupació, l'atur de llarga durada.

Leer noticia completa
19 feb
Bankinter també aposta per un augment de dividend d'Aena: "Creiem que és un escenari probable"
jaime garcia legaz aena

El mercat ensuma un possible augment de dividend d'Aena. La companyia ultima el seu nou pla estratègic i els experts creuen que hi podria incloure una millora de la retribució a l'accionista.

Leer noticia completa
19 feb
Siemens ultima la sortida a borsa de la seva filial Siemens Healthineers
cbsiemenshealthineers

Siemens durà a terme durant la primera meitat de 2018 la col·locació d'una participació minoritària del seu negoci de raigs X i diagnòstic clínic, Siemens Healthineers, que cotitzarà a la Borsa de Frankfurt i la valoració total de la qual rondarà als 40. 000 milions d'euros, segons el consens d'analistes, el que podria convertir l'operació en la major OPV alemanya des de la sortida a borsa de Deutsche Telekom el 1996.

Leer noticia completa
19 feb
La volatilitat augmenta el nivell d'estrès als mercats financers espanyols
ep presidentela cnmv sebastian albella presentaplanactividades 20170627134402

La volatilitat que es va iniciar als mercats de renda variable nord-americana ha fet que el nivell d'estrès del mercat financer espanyol hagi augmentat fins als 0,27 punts, el nivell més alt en un any. L'indicador se situa en el límit entre nivell baix i mitjà. L'estrès dels mercats financers espanyols s'havia mantingut a nivells molt reduïts des de feia diversos mesos.

Leer noticia completa
19 feb
La nova convocatòria de l'OEP ofereix 450 places locals, 250 de les quals d'aplicació lliure
ep funcionario oficina trabajador

L'Administració General de l'Estat (AGE) ha convocat aquest dilluns l'Oferta d'Ocupació Pública (OEP) a la qual ofereix 450 places per a funcionaris en l'Administració local i la seva habilitació nacional. Concretament, l'oferta està composta per places de secretari-interventor, interventor-tresorer i secretari en municipis, diputacions provincials, cabildos, consells insulars i capitals de província, segons apuntava el Ministeri d'Hisenda.

Leer noticia completa
19 feb
Bankinter reitera la seva aposta per Santander amb un objectiu alcista als 6,75 euros
ana botin santander

Els analistes de Bankinter han reiterat el consell de 'comprar' sobre les accions de Banc Santander, amb una valoració de 6,75 euros.

Leer noticia completa
19 feb
Barclays valora ArcelorMittal en tan sols 20 euros per acció
lakshmi n mittal arcelormittal

Els analistes de Barclays són negatius amb ArcelorMittal, ja que han reiterat el consell d’'infraponderar' (reduir el valor de les carteres) amb una valoració de tan sols 20 euros per títol.

Leer noticia completa
19 feb
Red Eléctrica guanya un 5,2% més el 2017, fins als 669.800.000 d'euros
ep jose folgado 20170613161302

L'operador del sistema elèctric espanyol Red Eléctrica (REE) va guanyar 669. 800. 000 d'euros el 2017, un 5,2% més que el benefici net obtingut el 2016. L'import net de la xifra de negoci de l'exercici 2017 ascendeix als 1. 941,2 milions d'euros, un 0,46% més que els 1. 932,3 milions d'euros de l'exercici anterior.

Leer noticia completa
19 feb
Técnicas Reunidas tanca el seu acord amb DRPIC a Oman

Técnicas Reunidas, grup d'enginyeria i construcció d'infraestructures per al sector del petroli i del gas, ha anunciat aquest dilluns que ha signat amb Duqm Refinery and Petrochemical Industries Company (DRPIC) el contracte per a l'execució del projecte de les unitats de procés de la nova refineria de Duqm (Oman).

Leer noticia completa
16 feb
L'IBEX reacciona amb una pujada setmanal del 2% després de la seva major crisi des del Brexit
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

Rebot de les borses. Així ha transcorregut la setmana als mercats mundials, després de l'alta volatilitat que es va viure la setmana anterior. L'IBEX 35 ha reaccionat amb una pujada setmanal del 2% després de la seva major crisi des del Brexit (va perdre un 5,6% la setmana passada). Aquest divendres, el selectiu ha pujat un 1,21%, fins als 9. 832 punts. Aquests avenços es produeixen en un context borsari de fortes pujades a les borses mundials.

Leer noticia completa
16 feb
Liberbank reorganitza l'estructura de la seva xarxa comercial i potencia els negocis d'assegurances i fons
menendez casjas

Liberbank ha reorganitzat l'estructura de la seva xarxa comercial, simplificant la seva organització, potenciant la presència als territoris d'origen de l'entitat i enfortint les línies estratègiques de negoci, com estalvi-inversió (fons, principalment) i assegurances i micro pimes i autònoms.

Leer noticia completa
16 feb
El País Basc eleva el permís de paternitat dels funcionaris fins a les 16 setmanes
padre hija playa paternidad familia playa vacaciones portada

El Govern de País Basc elevarà el permís de paternitat dels funcionaris públics de quatre a 16 setmanes. D'aquesta manera, l'Executiu basc equipara la durada dels permisos entre les dues persones de la parella independentment del seu sexe.

Leer noticia completa
16 feb
Insiders: moviments en el capital d'Enagás i Iberdrola
ep antonio llarden president denagas

Aquests són els canvis de participació més importants en el capital de les empreses cotitzades en borsa i que han estat comunicats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Leer noticia completa