POLSOS EUROPA
18:28
El petroli retrocedeix més d'un 3%, per sota dels 80 dòlars
petroleodolar

El barril de cru Brent, referent a Europa, retrocedeix més d'un 3%, i s'allunya dels 80 dòlars. Aràbia Saudita va reconèixer aquest dilluns que està disposat a incrementar la producció de petroli amb l'objectiu d'evitar que el seu preu avanci fins als 100 dòlars per barril, com pronostiquen diversos analistes.

Llegir notícia completa
18:27
Jefferies atorga a DIA el preu objectiu més baix del mercat, 0,7 euros
ep supermercado dia

DIA ha patit un altre patacada. Aquesta vegada ha estat Jefferies que li ha rebaixat el preu objectiu fins als 0,7 euros des dels 2,4 anteriors, és a dir, una retallada del 70,8%. No obstant això, la cadena de supermercats ha rebotat aquest dimarts un 10,30% després de la caiguda de dilluns (-24,5%), que el va fer tocar nous mínims històrics.

Llegir notícia completa
18:25
L'IBEX aprofundeix en els seus mínims de dos anys durant la seva segona jornada en negatiu
brokermiedo

Segona jornada consecutiva en vermell de l'IBEX 35. El selectiu ha caigut un 0,9% fins als 8. 726 punts, d'aquesta manera aprofundeix més en els seus mínims de dos anys (desembre de 2016) i perd el seu suport clau dels 8. 800 punts. Els pressupostos d'Itàlia i la gran volatilitat del mercat han marcat la sessió.

Llegir notícia completa
18:13
Claus borsàries de la propera sessió: Llibre Beix de la Fed
fedportada1

Durant la jornada d'aquest dimecres, 24 d'octubre, es coneixeran diverses referències macroeconòmiques i empresarials d'interès. Així, cal destacar la publicació del Llibre Beix de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed). Així mateix, a l'altra banda de l'Atlàntic es donarà a conèixer la dada de vendes d'habitatges nous, al costat dels índexs PMI serveis, manufacturer i compost.

Llegir notícia completa
18:06
Brussel·les tomba el pressupost d'Itàlia i en reclama un de nou en tres setmanes
italie-ministre-de-l-economie-giovanni-tria-pierre-moscovici-commission-europeenne-finance

La Comissió Europea ha rebutjat finalment el pla pressupostari presentat per Itàlia, en constatar que s'incompleixen significativament les normes fiscals europees, i n’ha reclamat a Roma un nou esborrany en un termini màxim de tres setmanes, el dimarts 13 de novembre.

Llegir notícia completa
16:01
Troben possibles parts del cos de Khashoggi als jardins del consolat
khashoggi

Els investigadors turcs han trobat aquest dimarts algunes restes del periodista Jamal Khashoggi als jardins de la residència del cònsol saudita a Istanbul, segons informa Sky News.

Llegir notícia completa
15:22
Madrid aplica des d'aquest dimecres noves normes de circulació
ep patinetes electricosmadrid

Madrid estrena aquest dimecres les seves noves normes de circulació que implicaran que la velocitat màxima sigui de 30 quilòmetres per hora al 85% dels seus carrers (les d'un sol carril o un carril per sentit) i impedirà circular per les voreres als patinets i bicicletes a més de 5 km/hora.

Llegir notícia completa
15:20
Ciutadans proposa al Govern un sistema per retornar l'impost de les hipoteques
ep sesioncontrolgobiernocongreso

Ciutadans ha ofert al Govern pactar un sistema d'arbitratge per tal d'acordar devolucions de quantitats indegudament pagades en la tributació de les despeses de constitució d'una hipoteca, un cop el Tribunal Suprem resolgui aquesta qüestió.

Llegir notícia completa
14:17
La recaptació per impost de matriculació supera ja els 360 milions
ep imagen recursocochescarretera

La recaptació per impost de matriculació (taxa transferida a les comunitats autònomes) se situa als 367. 800. 000 d'euros entre gener i setembre, xifra que suposa un augment del 31,4% més que durant el mateix període de l'exercici precedent.

Llegir notícia completa
14:06
Fridman fa neteja a DIA i acomiada tres directius
fridman dia supermercado portada

DIA continua amb la seva reestructuració. La cadena de supermercats ha anunciat nous moviments en la seva directiva amb la sortida de tres nous membres. Segons publica ABC, s'ha fet efectiva la sortida del fins ara director executiu de Nous Negocis DIA Espanya, Diego Cavestany i el director executiu de compres del Grup Dia, Juan Cubillo, ambdós membres del Comitè de Direcció.

Llegir notícia completa
13:58
L'accés dels joves a un habitatge cau un 24% per l'alt preu del lloguer
ep viviendaalquiler 20181023113702

El percentatge de joves que han participat al mercat de l'habitatge a Espanya ha estat del 29%, percentatge que suposa un retrocés del 24% durant l'últim any a causa dels preus dels lloguers, ja que el nombre de joves que ha llogat o ha intentat llogar ha retrocedit un 39%, mentre que es manté el de la compra.

Llegir notícia completa
13:09
Els ingressos minoristes de les telecos augmenten un 2,3% durant el primer trimestre
ep recurso internet

Els ingressos dels serveis minoristes de telecomunicacions van arribar als 6. 169 milions d'euros durant el primer trimestre del 2018, amb un increment del 2,3% respecte al mateix trimestre del 2017, segons les dades estadístiques de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Llegir notícia completa
13:06
Estrasburg avala que Espanya no commuti les condemnes d'etarres a França
parlamento europeo estrasburgo portada

El Tribunal de Drets Humans de la Unió Europea, amb seu a Estrasburg, ha avalat que Espanya no commuti les penes complertes a França a etarres empresonats al seu territori per tal que passessin menys temps a la presó, en una sentència a la qual desestima les pretensions de tres històrics de la banda terrorista i per tant, d'una vintena que reclamaven el mateix.

Llegir notícia completa
12:14
Vidrala augmentarà capital en 1,2 milions per a nous projectes i retribuir als accionistes
cbvidrala6 short

Vidrala durà a terme una ampliació de capital alliberada per un import d’1,26 milions d'euros a través de l'emissió i posada en circulació de més d'1,23 milions d'accions ordinàries, amb un valor nominal d’1,02 euros per títol, amb l'objectiu d'obtenir recursos per afrontar nous projectes i de retribuir als seus accionistes.

Llegir notícia completa
12:10
Neoenergía (Iberdrola) multiplica per més de quatre el seu benefici el setembre
jose-ignacio-sanchez-galan-presidente-iberdrola

Neoenergía, el gegant energètic brasiler filial d'Iberdrola, va obtenir un benefici net atribuït d’1. 169,9 milions de reals (uns 277 milions d'euros) durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un 356,5% més que durant el mateix període de l'exercici anterior.

Llegir notícia completa
12:06
Les pernoctacions cauen un 0,4% el setembre però els hotels facturen més
ep pernoctaciones turisticas hoteles turismo

Les pernoctacions en establiments hotelers van baixar un 0,4% el setembre respecte a l'any passat, fins a situar-se a les 37,8 milions, de manera que sumen el seu quart mes consecutiu a la baixa, llastades per la caiguda del mercat internacional, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Llegir notícia completa
12:00
L'afiliació d'estrangers segueix augmentant: puja un 7,6% el setembre
ep trabajador extranjero 20180419112402

L'afiliació d'estrangers a la Seguretat Social continua augmentant. El setembre es van registrar un total d’1. 993. 210 ocupats d'altres països, xifra que suposa 140. 102 més que durant el mateix mes de 2017, xifra que representa un increment del 7,56%. En comparació amb l'agost, el sistema ha guanyat 6. 000 afiliats estrangers (+0,3%).

Llegir notícia completa
11:17
Continua la sagnia entre les 'small caps': avui s'enfonsen Adveo, Tubos Reunidos, Sniace, Berkeley...
Tubos Reunidos

L'altra cara del moment d'incertesa borsària que s'està vivint és el càstig extra que estan patint els valors petits, que aquest dimarts tornen a viure una sessió molt negativa. Mentre al costat dels guanys destaquen les alces en Pescanova (+9,5%) i en Coemac (+6%), al 'costat vermell' cauen molts més títols, amb retallades d'entre el 5% i el 10% en almenys deu valors.

Llegir notícia completa
10:40
El jutge que va enviar revisar la decisió de les hipoteques va ser professor d'una escola propietat dels bancs
ep fachadatribunal supremo 20181022172310

El president de la Sala Contenciosa del Tribunal Suprem que va decidir paralitzar i revisar la sentència que obliga els bancs a pagar l'impost de les hipoteques, Luis María Díez-Picazo, va exercir com a professor al Col·legi Universitari d'Estudis Financers (CUNEF), institució propietat de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), la patronal bancària.

Llegir notícia completa
10:37
El benefici net de Gestamp queda "molt per sota del que s'esperava"
ep presidentegestamp francisco j riberas

Gestamp va presentar els seus resultats del tercer trimestre de 2018 aquest dilluns després del tancament del mercat. La companyia va anunciar un benefici net de 31,1 milions, xifra que implica una caiguda del 14% enfront del mateix període de fa un any.

Llegir notícia completa