POLSOS EUROPA
18:22
Patacada de l'IBEX (-1,7%) davant la possibilitat d'eleccions anticipades a Espanya
les-traders-se-preparent-a-une-nuit-agitee-dimanche

L'IBEX 35 ha baixat un 1,7%, fins als 9. 826,50 punts, davant la possibilitat d'eleccions anticipades a Espanya. El PSOE ha presentat una moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy després de la sentència de l'Audiència Nacional per la trama Gürtel. Per la seva banda, Ciutadans ha demanat al president del Govern que convoqui eleccions o, en cas contrari, donarà suport a una moció de censura 'instrumental' per dissoldre les Corts. El selectiu espanyol ha marcat un mínim intradia als 9.

Leer noticia completa
17:59
El president de Natra inverteix 25.000 euros per comprar 42.000 accions a 0,59 euros
ep natra chocolates

El president de Natra, Antonio Obieta Villalonga, ha comprat 42. 000 accions de la companyia a un preu de 0,59 euros per títol, en una operació valorada en 24. 780 euros.

Leer noticia completa
17:52
Claus borsàries de la propera sessió: xifra de negoci empresarial a Espanya
ep trabajadoresuna oficina

L'última setmana de maig comença tranquil·la per la macroeconomia. A Espanya, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicarà l'índex de xifra de negocis empresarial de març. Mentrestant, a Suïssa es coneixerà el nivell d'ocupació del primer trimestre; a França, el total de demandants d'ocupació, i a Itàlia, l'índex de preus al productor (IPP) d'abril.

Leer noticia completa
15:57
Rajoy es nega a convocar eleccions: "Si depèn de mi, la legislatura durarà quatre anys"
rajoy moncloa mocion

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que no pretén convocar eleccions de manera anticipada, com ha reclamat Ciutadans després de la sentència de l'Audiència Nacional per la Gürtel. En roda de premsa després del Consell de Ministres, ha respost també a la moció de censura presentada pel PSOE aquest divendres, dient que només "es desestabilitzar" el país i ha dit que, si d'ell depèn, "la legislatura durarà quatre anys".

Leer noticia completa
15:52
Cs amenaça Rajoy amb donar suport a una moció de censura si no convoca eleccions
ep ruedaprensasecretario generalcs jose manuel villegas 20180414142202

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha anunciat aquest divendres que exigiran al president del Govern, Mariano Rajoy, que convoqui eleccions per la situació creada després de la sentència de la trama Gürtel, advertint que en el cas que no ho faci donaran suport a una moció de censura "instrumental" dirigida a dissoldre les Corts i celebrar nous comicis, però no la de Pedro Sánchez.

Leer noticia completa
15:25
Sniace es dispara mentre la plantilla tria els delegats del seu nou comitè
ep sniace

Sniace es dispara un 6% aquest divendres en una jornada durant la qual la plantilla està votant, des de les cinc del matí, els 13 delegats del nou comitè de l'empresa, el primer que es forma després de la seva reobertura.

Leer noticia completa
15:23
Banc Sabadell i Asabys Partners s'alien per crear un nou fons de capital risc al sector de la salut
sabadell firma

Banc Sabadell i la gestora Asabys Partners, promoguda per Josep Lluís Sanfeliu, han posat en marxa un nou fons de capital risc que centrarà la seva activitat d'inversió al sector de la innovació al'àmbit de la salut, i que té com a objectiu assolir els 60 milions d'euros.

Leer noticia completa
15:19
Baumann (Bayer): "Anticipem poder tancar l'adquisició de Monsanto en el futur proper"
ep werner baumann i johannes dietsch bayer

El president de Bayer, Werner Baumann, ha dit aquest divendres que avancen satisfactòriament en la compra de Monsanto. "Després de gairebé dos anys de treball molt diligent, hem rebut gairebé totes les aprovacions crucials. Anticipem poder tancar l'adquisició de Monsanto en el futur pròxim", ha assenyalat durant el transcurs de la seva junta general d'accionistes celebrada a Bonn (Alemanya).

Leer noticia completa
15:17
Sánchez diu que la moció és per governar i no aclareix quan convocarà eleccions
ep pedro sanchez secretario generalpsoe 20180516104250

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha explicat aquest divendres que el seu partit ha decidit presentar una moció de censura contra el president del Govern, Mariano Rajoy, per "consentir" el "deteriorament" i "devaluació" de la credibilitat d'Espanya després que el seu partit, el PP, hagi estat condemnat per l'Audiència Nacional com "partícip a títol lucratiu" de la trama Gürtel. "La situació que s'ha creat, de crisi institucional i de confiança, té un únic responsable, i es diu Mariano Rajoy", ha assegurat Sánchez.

Leer noticia completa
15:13
La confiança empresarial a Alemanya es manté després de caure gairebé durant mig any
la-croissance-devrait-rester-solide-en-allemagne-au-2e-trimestre

La confiança empresarial a Alemanya es manté al maig després de caure de manera ininterrompuda els últims cinc mesos. La percepció de la situació econòmica actual va millorar lleugerament, mentre que les expectatives per al futur van ser tímidament pitjors. Així, l'índex IFO va llançar durant el cinquè mes de l'any la mateixa puntuació que a l'abril, 102,2 punts, segons publica aquest divendres el Centre per a Estudis Econòmics (CES) germànic.

Leer noticia completa
15:10
Netflix triplica els seus usuaris a Espanya en un any fins al milió i mig
netflix mando

Netflix s'ha fet un lloc a les llars espanyoles. La companyia d'entreteniment, que no deixa d'ampliar el seu catàleg de pel·lícules i sèries disponibles, i que acaba de tancar un acord amb Telefónica per integrar els seus continguts a les plataformes de vídeo i TV de la 'teleco', ha triplicat el seu nombre d'usuaris a Espanya durant l'últim any, de manera que ja compta amb milió i mig de subscriptors.

Leer noticia completa
14:40
CaixaBank, BBVA, Santander... els bancs pateixen en primera persona la crisi política d'Espanya
ep caixabank 20180406181403

Tots els bancs, un darrere l'altre, lideren el costat més negatiu de l'IBEX a aquestes hores de divendres. CaixaBank cau un 4,5%, BBVA es deixa un 3,55%, Santander cedeix un 3,6% i Bankinter retrocedeix un 3,33%. Les entitats són els artífexs que l'IBEX s'hagi donat la volta de manera abrupta i l’estan arrossegant a aquestes hores fins als 9. 798 punts (-1,97%).

Leer noticia completa
14:28
La prima de risc escala per sobre dels 100 punts cinc mesos després
l-espagne-vers-une-croissance-de-2-9-en-2016

La pressió sobre el deute espanyol creix per sobre dels 100 punts aquest dijous, en una jornada durant la qual l’IBEX s'ha capgirat i ja perd al voltant d'un 2,5% després de la possibilitat d'eleccions anticipades a Espanya. El PSOE ha anunciat una moció de censura contra el president del Govern, Mariano Rajoy, després de la sentència de la Gürtel, mentre que Ciutadans ha exigit a l'Executiu que convoqui eleccions anticipades, amb l'amenaça de recolzar una moció instrumental que dissoldrà les Corts.

Leer noticia completa
13:40
El PIB del Regne Unit modera el seu creixement fins a l’1,2% durant el primer trimestre
londres-songe-a-creer-une-agence-pour-les-ressortissants-de-l-ue

El Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit va moderar el seu creixement dues dècimes durant el primer trimestre de l'any fins a situar-se a l’1,2%, per sota del consens del mercat, que esperava que el desenvolupament de l'economia de les illes es mantingués estable a l'1,4%. Així ho publica l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS) aquest divendres i confirma les dades preliminars publicades fa un mes.

Leer noticia completa
13:34
Linde: "No hi ha bombolla immobiliària ni símptomes que pugui haver-hi"
luis-maria-linde-gobernador-banco-espana

Luis María Linde, governador del Banc d'Espanya, ha assegurat que no hi ha bombolla immobiliària "ni símptomes que pugui haver-hi". Linde ha apuntat que el crèdit no està pujant com ho feia el 2004 i 2008. "A jutjar per les dades, no hi ha bombolla en els preus immobiliaris".

Leer noticia completa
13:32
Kepler dona un vot de confiança a BBVA i segueix negatiu amb Sabadell
francisco-gonzalez-bbva 1

Els analistes de Kepler Cheuvreux fan una picada de l'ullet aquest divendres a BBVA traient-lo de la seva llista d'accions "menys preferides" ('Least Preferred Estocs') i substituint-lo per Commerzbank.

Leer noticia completa
13:23
Linde diu que prolongar el seu mandat al Banc d'Espanya és "impossible"
ep luis maria linde participaun desayuno organizadoindependiente

El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha recordat aquest divendres que el seu mandat al capdavant del Banc d'Espanya finalitza el proper 8 de juny, després de sis anys, i ha recordat que segons la llei de l'organisme supervisor, la seva prolongació és "del tot impossible".

Leer noticia completa
13:21
El trànsit aeri a l'abril registra la mitjana més alta dels últims cinc anys i es dupliquen els retards
ep avion 20180508135506

El trànsit aeri gestionat a tot Europa va augmentar un 5,1% a l'abril en relació amb l'any anterior aconseguint la mitjana més alta per a un mes d'abril dels darrers cinc anys, segons dades d'Eurocontrol, en un mes durant el qual els retards es van duplicar per diversos factors meteorològics, de capacitat i per interrupcions.

Leer noticia completa
13:16
La prima de risc italiana supera els 200 punts bàsics per primera vegada des de juny de 2017
italiabandera1

La prima de risc oferta als inversors pels bons italians amb venciment a deu anys en comparació amb el bo alemany s'ha situat aquest divendres per sobre dels 200 punts bàsics per primera vegada des de juny de 2017 davant la incertesa política al país.

Leer noticia completa
11:13
La pensió mitjana creix un 1,94% fins als 1.082,94 euros al mes
abuelos_630

La nòmina mensual de pensions contributives de la Seguretat Social va arribar als 8. 985 milions d'euros el dia 1 de maig, un 3,01% més que a l'inici del cinquè mes de 2017. La pensió mitjana de jubilació va ser de 1. 082,94 euros, un augment de l'1,93% respecte a l'any passat. Per la seva banda, la pensió mitjana del sistema, que comprèn les diferents classes (jubilació, incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i favor de familiars) va arribar als 936,60 euros mensuals, un creixement interanual de l’1,85%.

Leer noticia completa