POLSOS EUROPA
18:11
L'IBEX 35 aguanta els 10.000 punts, però ofereix males sensacions
broker709340

Com durant les dues sessions anteriors, l'IBEX 35 ha intentat desenganxar-se dels 10. 000 punts, però no ho ha aconseguit. El selectiu espanyol ha marcat un màxim intradia als 10. 125 punts, però novament ha perdut força i ha tancat amb una petita pujada del 0,21%, fins als 10. 053,50 punts. Durant la setmana, s'ha revalorat un 0,43%.

Leer noticia completa
17:44
Claus borsàries de la propera sessió: vendes d'habitatge nous als EUA i índex de negocis manufacturers de la Fed de Dallas
ep bandera estados unidos

Després d'una setmana 'curta' als Estats Units per la festivitat d'Acció de Gràcies, la publicació de dades macroeconòmiques al país nord-americà protagonitzaran la jornada d'aquest dilluns. Des d'allà es publicaran les dades de vendes d'habitatges nous d'octubre i l'índex de negocis manufacturers de la Fed de Dallas. Igualment, hi haurà subhasta de deute nord-americà.

Leer noticia completa
17:21
Insiders: moviments a NH, Liberbank, Grifols, BBVA, Técnicas Reunidas i Prisa
Hoteles NH

Aquests són els canvis de participació més importants en el capital de les empreses espanyoles cotitzades en borsa i que han estat comunicats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Leer noticia completa
17:10
Mor el director general de Nintendo Ibèrica, Rafael Martínez Moya-Angeler, als 51 anys
ep logonintendo

El director general de Nintendo Ibèrica, Rafael Martínez Moya-Angeler, ha mort als 51 anys d'edat, segons ha informat aquest divendres la desenvolupadora de videojocs a través d'un comunicat.

Leer noticia completa
15:48
El Govern garanteix per llei el dret universal d'accés a un compte bancari
mendez de vigo

El Consell de Ministres ha aprovat dues normes que suposen la transposició al marc jurídic espanyol de dues directives europees. Es tracta del Reial decret llei de Comptes de Pagament Bàsiques i del Reial decret llei en Matèria de Divulgació d'Informació no Financera.

Leer noticia completa
15:22
Gay de Montellà demana un referèndum per "completar la normalitat"
foment_patronal_gaydemontella

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha considerat necessari que se celebri un referèndum a Catalunya "per completar la normalitat" política. En una entrevista de TV3 aquest divendres, ha apostat perquè aquesta hipotètica consulta sigui conseqüència "de la voluntat de diàleg, negociació i pacte".

Leer noticia completa
15:05
La crisi de Catalunya dispara l'exigència de rendibilitat per a CaixaBank, Sabadell i BBVA
ep gonzalo gortazar i jordi gual

El cost del capital és un dels reptes més importants del sector financer. És a dir, la rendibilitat que exigeix ​​un inversor per comprar accions. Catalunya no ajuda que es redueixi aquest indicador, que pressiona l'evolució de la banca en borsa.

Leer noticia completa
14:11
Caixabank lidera els avenços de l'IBEX després de comprar diverses societats de BPI
caixabank

L'IBEX lluita per acabar la setmana per sobre dels 10. 100 punts i Caixabank l’està ajudant a aconseguir-ho. L'entitat catalana puja gairebé un 2,5% fins a fregar els 4 euros per acció, la qual cosa fa que lideri els avenços del selectiu. Aquesta pujada es produeix després d'anunciar la compra de Banc BPI del capital social de diverses societats i el seu negoci de corretatge, research i corporate finance per un total de 222 milions d'euros.

Leer noticia completa
13:54
El 60% de les empreses creades el 2010 ja havia desaparegut el 2015
cbempresas1

L'estoc d'empreses que van operar a Espanya durant l'any 2015 va ser de 3. 482. 354, un 1,5% més que el 2014. S'entén per stock al conjunt d'empreses actives durant tot l'any o part d'ell, segons l'Enquesta de Demografia Empresarial de l'Institut Nacional d'Estadística.

Leer noticia completa
13:37
Mapfre celebra el 25 aniversari al Brasil amb 12 milions de clients
mapfre  brasil 25 aniversario foto familia

Mapfre celebra aquests dies un quart de segle de presència al Brasil, des que adquirís, el 1992, el grup Segurador Vera Creu. Vint anys després, s'ha convertit en el seu segon principal mercat, després de l'espanyol.

Leer noticia completa
13:09
El BdE actualitza les exigències de solvència per a la gran banca
anabotin_santander

El Banc d'Espanya (BdE) ha comunicat aquest divendres les noves exigències de coixins de capital per a les entitats financeres en funció del risc sistèmic, a partir de la metodologia utilitzada pel Consell d'Estabilitat Financera (Financial Stability Board -FSB-, en anglès).

Leer noticia completa
13:01
Schulz podria treure Merkel d'un embolic: els socialdemòcrates accepten seure a negociar a Alemanya
merkel, germany, alemania, aleman

La ruptura de les negociacions de la coalició 'Jamaica' va ser un cop per a la cancellera Angela Merkel. L'ombra d'unes noves eleccions apareixia a Alemanya, després de la negativa del Partit Socialdemòcrata alemany (SPD) en revalidar la 'Gran Coalició' i la seva promesa de convertir-se en oposició. Però la formació de Martin Schulz sembla haver estovat la seva posició i ha obert la porta a negociar amb el CDU.

Leer noticia completa
12:50
Goldman recomana Santander per esquivar l'impacte que té Catalunya en la resta de bancs
anabotin_jose_antonio_alvarez_santander

Els analistes de Goldman Sachs han elevat la seva recomanació sobre Banc Santander fins a comprar des de mantenir per evitar l'impacte de la incertesa sobre Catalunya en la banca domèstica espanyola. Aquests experts calculen que l'impacte d'aquesta incertesa pot retallar entre un 7% i un 28% el benefici per acció (BPA) del sector bancari espanyol fins al 2020.

Leer noticia completa
12:31
Bankinter afirma que l'OPA sobre NH Hotels no és atractiva per a l'accionista minoritari
cbnhhotel

Els analistes de Bankinter han reduït la seva recomanació sobre NH Hotels fins a 'vendre' des de 'mantenir' malgrat l'OPA del Grup Barceló plantejada sobre la cadena hotelera.

Leer noticia completa
10:51
Crisi de Govern a Irlanda: el Fianna Fail amenaça amb tombar l'acord si el viceprimer ministre no dimiteix
cbleovaradkar

El partit conservador Fine Gael governa a Irlanda gràcies al suport del partit republicà i conservador Fianna Fail. Aquest dijous, aquest últim partit va amenaçar de posar fi a l'acord de Govern a Irlanda si el viceprimer ministre, Frances Fitzgerald, no dimiteix o és destituït, cosa a la qual fins ara s'ha negat el Fine Gael.

Leer noticia completa
23 nov
L'IBEX es desinfla una altra vegada i torna a salvar per la mínima els 10.000 punts
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'IBEX 35 (+0,19%, fins a 10. 032,80 punts) i BBVA (+0,3%, fins a 7,069 euros) han començat la sessió amb pujades destacades, però han perdut força al tram final, en un moviment similar al de dimecres. La jornada ha estat atípica perquè no ha comptat amb la referència de Wall Street, tancat per la festivitat d’'Acció de Gràcies'. A més, demà, divendres, la Borsa de Nova York només obrirà durant mitja sessió.

Leer noticia completa
23 nov
Nueva Pescanova inverteix 42,5 milions per renovar la seva flota
ep juntanueva pescanova

El Grup Nueva Pescanova farà una inversió de 42,5 milions d'euros per renovar la seva flota. En concret, l’Astillero Armon construirà set vaixells a Vigo i en Burela (Lugo) entre 2018 i 2020. Els set vaixells seran tres arrossegadors peixaters per Namíbia, de 50 metres d'eslora, i quatre vaixells congeladors per a Moçambic, de 32 metres cadascun, segons ha informat aquest dijous la companyia.

Leer noticia completa
23 nov
REE no ha pres encara cap decisió sobre Hispasat
Red Electrica 630x250

Red Eléctrica d’Espanya (REE) ha manifestat que, al marge que pugui estar interessada en l'adquisició d'Hispasat, de moment no ha pres cap decisió sobre això i que és "absolutament respectuosa" amb els procediments, les institucions i les empreses involucrades en l'operació.

Leer noticia completa
23 nov
Claus borsàries de la propera sessió: preus industrials i confiança empresarial a Alemanya
ep industria 20171003141805

A Espanya, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicarà els índexs de preus industrials d'octubre i de xifra de negocis empresarial. A Alemanya es publicarà l'IFO del mes de novembre, que mesura el sentiment empresarial alemany, i l'índex de preus d'importació d'octubre.

Leer noticia completa
23 nov
Lombard Odier prefereix mercats emergents i Europa davant dels Estats Units
broker portada

"La nostra assignació regional afavoreix els mercats europeus i emergents sobre el mercat nord-americà, que mostra valoracions més altes i menors rendiments esperats", assenyalen els experts de Lombard Odier en un informe titulat 'Assignació tàctica d'actius'. En la seva opinió, la consolidació d'accions emergents és de curta durada i esperen un repunt durant el proper trimestre a causa de "les fortes dinàmiques internes".

Leer noticia completa