• La capitalització del mercat de les criptodivises recupera els 100.000 milions de dòlars
cbcriptodivisas

Després de l'aguda correcció que el mercat de les divises digitals ha patit durant les recents jornades, el preu de l’ether, la unitat de la xarxa ethereum, que va arribar a perdre un 25%, s'ha recuperat per sobre dels 300 dòlars, fins un màxim als 330 dòlars. L'auge en el bitcoin ha estat més moderat i l’or' de les moneda digital ha aconseguit estabilitzar-se al voltant dels 2.500 dòlars.

Segons dades del web coinmarketcap.com, l’ether ha arribat a remuntar els seus guanys un 20% durant les últimes 24 hores, tot i que ara ha moderat la seva pujada a poc més d'un 8%. Les principals monedes en línia estan en verd aquest dijous, amb increments de poc més de 2% en bitcoin, litecon o dash, factor que ha elevat la capitalització de mercat fins als 105.000 milions de dòlars, un auge del 14% des dels recents mínims, per sota dels 90.000 milions de dòlars del 27 de juny.

La recuperació és la reacció natural del mercat després del moviment que s'ha batejat com la ‘criptomasacre’

Els mitjans especialitzats en el mercat dels actius virtuals parlen de reacció natural del mercat, després del que s'ha batejat com la 'criptomasacre' viscuda entre el 23 i el 27 de juny. L’ether i el bitcoin van arribar a desplomar-se un 25% i un 10%, respectivament, i el total de negociació d'aquest mercat, que encara està en bolquers, va cedir gairebé un 23%.

La causa principal, una gran correcció, fruit d'una onada de vendes a causa de la presa de beneficis de molts operadors veterans que van decidir assegurar els seus guanys acumulats durant les jornades d'escalada en els preus. El bitcoin va aconseguir un històric registre de 3.000 dòlars el 12 de juny i va triplicar el seu preu des dels 1.079 dòlars als quals es canviava l'1 d'abril, i l’ether, la unitat de la xarxa ethereum, superava els 400 dòlars, un increment del 4000% en poc més de sis mesos.

El reajustament en els preus havia estat vaticinat pels operadors més alcistes en aquest mercat que ja havia donat mostres de debilitat durant les dues últimes setmanes. De fet, l'anomenat 'or' de les divises digitals va registrar, el passat 16 de juny, la seva pitjor setmana en dos anys, quan va cedir el 20% del seu valor en només un dia, la caiguda més registrat des del 14 de gener de 2015 .

BOMBOLLA?

L'enorme inestabilitat dels preus d'aquests actius provoca que molts inversors i economistes els observin des de la barrera. "Té totes les característiques d'una bombolla", assenyala Juan Luis Santos, professor de la Universitat a Distància de Madrid (UDIMA). Sense cap dubte, és un mercat que s'ha generat basant-se expectatives sobre les seves aplicacions futures, ja que actualment els seus usos estan en "bolquers", així, la inversió en actius virtuals és purament especulativa a dia d'avui.

Eloi Noya, director de desenvolupament de negoci en LoanBook reconeix que la situació que viu aquest sector, i per extensió el de la tecnologia blockchain, té molt de l'Internet de finals dels anys 90 -abans del crac de les puntcom-, de manera que "hi ha alguna cosa de bombolla". La veritat és que cada dia sorgeixen companyies i propostes de negoci al voltant d'aquestes infraestructures tecnològiques que aconsegueixen aixecar finançament de l'ordre de 30 milions de dòlars de mitjana en un parell de dies, comenta Albert Castellana, CEO Atraura, que junts amb Noya ha participat en una conferència a la Borsa de Barcelona sobre tecnologia blockchain. "Invertir en aquest nou sector disruptiu es pot fer de manera intel·ligent analitzant els usos futurs i la projecció que les noves infraestructures tindran a 10 anys vista", comenta Castellana, però l'expert en blockchain reconeix que encertar "és tot un repte".

Noticias relacionadas

contador