• El preu objectiu de Rabobank per a l'euro/lliura són les 0,88 lliures
  • Analistes alerten que la lliura pot revisitar els mínims de més de 30 anys contra el dòlar

La lliura ha mantingut el seu to negatiu en l'arrencada d'aquest dimarts i no ha aconseguit superar la barrera dels 1,22 dòlars, just un dia després que la moneda britànica caigués als seus mínims des del mes d'octubre, subjugada per les declaracions sobre el Brexit de la primera ministra britànica Theresa May. El dòlar ha cedit terreny davant el ien i l'euro ha aconseguit escalar fins als 1,0617 dòlars, allunyant-se del seu mínim de 14 anys en els 1,0340 dòlars.

Però sens dubte, la història que ha dominat els mercats en l'inici de setmana ha estat la reacció de la lliura contra el dòlar i l'euro davant els comentaris de May que prioritzarà els controls fronterers a la immigració a l'accés al mercat únic en les seves negociacions sobre el Brexit. La premiere ha intentat aclarir les seves declaracions i ha acusat a la premsa de malinterpretado les seves paraules, però encara així, no ha aconseguit oferir l'impuls necessari a la divisa perquè remunti les seves recents pèrdues.

Des del passat mes d'octubre, la divisa britànica “ha desenvolupat un comportament binari davant qualsevol notícia que arriba sobre la senda que prendrà el divorci entre Regne Unit i la Unió Europea (UE)

En l'arrencada de la setmana, la lliura va reaccionar amb violència a les paraules de la primera ministre a la cadena 'Sky News', deixant-se un buit a la baixa contra el dòlar i cedint l'important suport dels 1,22 dòlars. El cable -com es coneix a l'encreuament lliura/dòlar al mercat va caure a un mínim no vist des del passat mes d'octubre en els 1,2125 dòlars. Contra l'euro, el declivi també va ser pronunciat i es troba cotitzant al voltant de les 0,8730 lliures, mentre experts de Rabobank esperen que aconsegueixi el preu objectiu de les 0,88 lliures.

Des del passat mes d'octubre, la divisa britànica “ha desenvolupat un comportament binari davant qualsevol notícia que arriba sobre la senda que prendrà el divorci entre Regne Unit i la Unió Europea (UE)”, asseguren els analistes de l'entitat holandesa. “Davant qualsevol insinuació que es produirà un Brexit dur, la lliura es deprecia i davant la possibilitat que hi hagi un llarg període de transició i les negociacions aconsegueixin que el país mantingui algun tipus d'accés al mercat únic, la lliura s'aprecia”, assenyalen els experts de Rabobank.

Quant al seu encreuament contra el dòlar, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía creu que l'abandonament del suport en els 1,22 dòlars “ens confirma la continuació dels descensos fins al nivell dels 1,1904, mínims del passat mes d'octubre”. “La seva tendència a mitjà i llarg termini és fortament a la baixa i no tornarem a veure ni la més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 1,2432, màxims del passat dijous, 5 de gener”, assegura l'expert.

EL DÒLAR RETROCEDEIX

En la resta de monedes principals, el dòlar ha cedit terreny davant el ien i l'euro durant la sessió asiàtica. L'índex del dòlar -que mesura l'acompliment de el ‘bitllet verd’ contra una cistella de sis albires rivals retrocedeix també i s'allunya dels màxims de la primera setmana de l'any en els 103,82 punts, el nivell més alt des de 2002 per a aquest índex.

El bitllet verd ha caigut fins a molt prop dels 115,00 iens, lluny del seu màxim recent en els 117,53 iens. L'euro aconsegueix repuntar gairebé un 0,5% i escala per sobre dels 1,06 dòlars, prenent distància dels seus mínims de 14 anys aconseguits la setmana passada en els 1,0340 dòlars.

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía alerta que el recent comportament de l'euro/dòlar és “un simple rebot (o fase de reacció) després d'una important ‘fuetada’ a la baixa”. No obstant això, sí reconeix l'expert que ara mateix es donen “divergències alcistes” entre el preu i alguns oscil·ladors que podrien impulsar el preu a cotes més altes. “Però per la mateixa hem de saber també que l'encreuament presenta una important zona de resistència en l'últim màxim de creixent (1,06540)”, assenyala Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador