• A principis d'any, la moneda digital cotitzava al voltant dels 1.000 dòlars
bitcoin caidas mercados portada
BOLSAMANIA

El bitcoin s'enfonsa aquest divendres fins als 12.600 dòlars, tot i que ha arribat a desplomar-se fins als 10.900 dòlars. O el que és el mateix, de gairebé 4.500 dòlars. Des de començaments de setmana, quan va aspirar fins i tot a superar els 20.000 dòlars, la correcció s'amplia al 45%.

La moneda digital, que cotitzava a l'entorn dels 1.000 dòlars al començament d'any, va marcar un màxim històric el 2017 als 19.666 dòlars aquest diumenge ajudat per la cotització dels seus futurs a la borsa CME. Des de llavors ha perdut aproximadament un terç del seu valor.

"Cal tenir en compte que el bitcoin ha pujat molt aquest any, de manera que és probable que hi hagi una correcció", va dir Shane Chanel, assessor d’ASR Wealth Advisers a Sydney, en declaracions a Reuters.

L'èxit de bitcoin al llarg de 2017 ha portat la moneda digital a convertir-se en la inversió de moda i ha impulsat també l'interès en la resta de les monedes digitals alternatives al bitcoin.

"Gran part del capital flueix del bitcoin a monedes alternatives, com Verge i Ripple", va dir Chanel. Verge i Ripple es troben entre una sèrie de moneda digital que emulen i competeixen amb el bitcoin.

Stephen Innes, cap d'operacions a Àsia-Pacífic d’Oanda, va dir que també s'han produït moviments de bitcoin cash, un clon de la moneda digital original.

La cotització del bitcoin registra moviments salvatges i és considerat des de moltes fonts una inversió gens adequada. Al novembre es va desplomar gairebé un 30% en quatre dies, des dels 7.888 dòlars als 5.555 dòlars. Al setembre, va descendir un 40%, des de 4.979 dòlars als 2.972 dòlars.

"Comerciar en bitcoin és similar a jugar en un casino. Els seus moviments no segueixen patrons lògics", va dir Takashi Hiroki, estrateg en cap de Monex Securities a Tòquio.

Noticias relacionadas

contador