• El sotsgovernador del regulador monetari rus ha assenyalat que estudien el bloqueig d’aquests llocs web
  • El bitcoin havia arribat dilluns un màxim de sis setmanes
bitcoin-cryptomonnaie-monnaie-virtuelle-par-btckeychain-via-flickr-cc-license-by

Després de la commoció al mercat de les monedes virtuals que va causar l'anunci del Banc Popular de la Xina de la prohibició del comerç amb el bitcoin i les monedes virtuals al gegant asiàtic, altres reguladors han amenaçat amb adoptar accions similars. El setge dels supervisors monetaris i dels mercats sobre aquests actius s'estreny i Rússia podria ser el següent en intervenir per abolir al país el comerç amb monedes virtuals.

De moment, el Banc Central de Rússia, que en el passat ja ha donat diverses veus d'alerta sobre el comerç amb aquests instruments en línia, ha anunciat que té previst seguir els passos de la Xina i prohibir les plataformes d'intercanvi de les monedes criptogràfiques al país.

El bitcoin havia arribat dilluns un màxim de sis setmanes

Així ho ha anunciat el sotsgovernador del Banc Central de Rússia, Serguei Shvetsov, que ha assenyalat que procediran al bloqueig d’aquests llocs web perquè l'autoritat monetària russa no pot "seguir al marge i donar accés directe i fàcil a aquests instruments dubtosos per als inversors minoristes", segons recull la CNBC.

La reacció al mercat de les monedes virtuals i, especialment, al bitcoin ha estat immediata i ha perdut 600 dòlars en qüestió de minuts. La moneda digital havia assolit un màxim de 4.867 dòlars dilluns, segons CoinDesk, el seu nivell més alt des del 2 de setembre. Però després de les notícies, es va recalar als 4.200 dòlars aquest dimarts, amb una caiguda del 12%. Però ràpidament s'ha recuperat i se situa novament a prop del seu rècord de sis setmanes al voltant dels 4.800 dòlars, també segons dades de Coindesk.

La reacció ha estat de moment molt limitada, comparada amb la sagnia que es va produir al mercat durant el divendres negre quan la Xina va anunciar la seva decisió. El 15 de setembre, el bitcoin va caure per sota dels 3.000 dòlars i va arribar a desplomar-se un 17%. Altres divises com l’ether van patir caigudes de més d'un 20%.

Noticias relacionadas

contador