Notícies de polsos divises

dolar divisa eeuu portada

El dòlar trepitja l'accelerador davant la nova ronda de la guerra comercial

El mercat de les divises ha acaparat l'atenció dels inversors després de l’'infern' que s'ha desfermat sobre el peso argentí, que va tocar un mínim mai vist als 41,00 pesos per dòlar dijous, enmig d'una onada d'aversió al risc que va tacar el dòlar. La crisi de la moneda llatinoamericana es va iniciar al país, però les notícies que van arribar del front de la guerra comercial entre la Xina i els EUA encara van exacerbar més les vendes en els actius arriscats, entre les quals les monedes dels mercats emergents ocupen un lloc destacat.

macri, presidente, argentina

El peso argentí remunta després d'una jornada infernal i arrossega la lira turca i el real brasiler

I l'infern es va desencadenar sobre el peso argentí. Era el 'canari a la mina' la variable de control que avisava als mercats que la crisi que viuen els emergents aquest 2018 no és puntual i que pot acabar com la dels tigres asiàtics dels 90. Però es va tallar amb mesures excepcionals del Govern de Maurici Macri i el rescat del Fons Monetari Internacional (FMI). No ha estat suficient i, després de caminar a batzegades uns mesos, ha acabat enfonsant fins a un canvi inèdit més enllà dels 41,00 pesos per dòlar. I ha arrossegat la resta de les monedes emergents més fràgils com la lira turca o el real brasiler.

mauricio macri

El peso argentí es dessagna tot i l'avançament de fons de l'FMI a l'Argentina

Una caiguda de gairebé el 24% durant aquest mes d'agost i un enfonsament de més del 80% des del gener. Aquesta és la tràgica situació que travessa el peso argentí, que ha tornat a enfonsar-se fins a la cota dels 33,89 pesos per dòlar, en la seva major caiguda diari en tres anys. Un canvi inèdit per al país que veu com no cessen les turbulències al seu sistema financer i la seva economia, malgrat haver rebut l'assistència del Fons Monetari Internacional (FMI).

dolarcayendo

El dòlar no acaba d'aixecar el cap encara que a la lira turca li és igual

El 'bitllet verd' ha tornat aquest dijous a situar-se a prop del seu mínim de quatre setmanes arribat el 28 d'agost en l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis divises rivals. S'aproxima així als 94,43 punts de dimarts, arrossegat pel ral·li de la lliura esterlina, que s'ha canviat de mans per sobre dels 1,30 dòlars per primera vegada en tres setmanes. Però la lira turca fa oïdes sordes i es desploma un 10% contra la moneda nord-americana.