Notícies de polsos divises

ep billetes10 euros

El temor de noves eleccions a Itàlia arrossega l'euro a nous mínims

L'euro ha perdut els 1,16 dòlars per primera vegada des del 9 de novembre. A més, ha marcat un nou mínim als 1,1509, nivells no vistos des del passat 20 de juliol. El lent però constant declivi de la divisa comunitària des de mitjans d'abril s'ha accelerat durant les últimes jornades, a causa de la prima de risc polític que torna a refermar a Europa. Són els països del sud del continent que estan vivint una crisi que pesa en el sentiment dels inversors i provoca la seva fugida cap al dòlar i al ien davant la possibilitat de noves eleccions a Itàlia i, potser, també a Espanya.

cbeuros500 short1

L'euro no aconsegueix enlairar des dels mínims de sis mesos malgrat una Fed sense presses per pujar tipus

La reacció immediata del mercat de les divises a unes actes de la Reserva Federal (Fed) que s'aclareixen els dubtes sobre un nou increment de tipus al juny va ser l'esperada. El dòlar va seguir guanyant terreny davant els seus rivals fins a un màxim de sis mesos a les 1,1676 unitats contra l'euro i va deixar un màxim de cinc mesos en el seu índex, als 94,19 punts. Però quan els inversors es van adonar que el banc central va ser menys 'falcó' del que s'esperava, el 'bitllet verd' va retrocedir posicions.

bitcoin 20180424065812

El bitcoin apunta als 7.000 dòlars enmig d'una onada de vendes en les monedes virtuals

El mercat de les divises virtuals retalla aquest dijous les agudes caigudes de dimecres, quan el preu dels principals actius virtuals va arribar a desplomar-se més d'un 10%. El panorama és desolador entre aquests actius que han vist volar, en conjunt, 50.000 milions de dòlars de la seva capitalització en 72 hores i el bitcoin s'ha sumit en una nova tendència baixista de curt termini que apunta als 7.000 dòlars.