Notícies de polsos divises

money euros cash

L'optimisme de Powell cobra una víctima: l'euro està en problemes i cau a mínims de més d'un mes

Que la Reserva Federal (Fed) exhibeixi el seu suport al creixement econòmic i al repunt de la inflació són sempre bones notícies per al dòlar. La moneda nord-americana ha arribat a un màxim de tres setmanes a l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de divises rivals, als 90,50 punts, nivells on es manté aquest dimecres. Però el flamant president del banc central, Jerome Powell, va fer una mica més durant la seva compareixença davant el Congrés de dimarts, deixar les portes obertes a quatre pujades de tipus aquest any, cosa que posa en perill la fortalesa de l'euro.

ep euro dolar portada

Cautela en l'euro i el dòlar abans de Draghi, Powell, Alemanya i Itàlia

L'euro s'ha embarcat en un moviment de consolidació davant el dòlar, després de la forta volatilitat de les setmanes anteriors, que promet prolongar aquest dilluns. La moneda europea ha dibuixat un estret rang durant les quatre últimes jornades i s'aferra als 1,23 dòlars abans que el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, comparegui davant el Parlament Europeu.

Europa

L'euro s'oblida d'un BCE al qual preocupa la seva fortalesa i el dòlar es recupera

Les compres que van acompanyar a l'euro després de la publicació de les actes de la reunió de gener del Banc Central Europeu (BCE), han retrocedit durant les últimes hores, després que els operadors s'hagin adonat que el seu contingut no ha revelat res de nou. A més, la preocupació per l'evolució del tipus de canvi i per la fortalesa de l'euro, admesa pel membre del consell del supervisor monetari, Jan Smets, ha impactat en la moneda comunitària, que torna als 1,2300 dòlars.

bce, banco central europeo

Els bancs centrals, a escena: el BCE pren el relleu de la Fed i el BoE amb un euro en hores baixes

Després de la Fed i el BoE, és el torn del Banc Central Europeu (BCE). El supervisor monetari acapara l'atenció dels inversors aquest dijous amb la publicació de les actes de la reunió del 25 de gener, després d'una jornada molt marcada pels bancs centrals als EUA i al Regne Unit. Les divises no es van quedar al marge de la forta volatilitat als mercats financers d'aquest dimecres i es van deixar bressolar pels vaivens, que es van notar especialment en el 'cable' (lliura/dòlar), mentre l'euro va continuar arrossegant-se per sota dels 1,23 dòlars, on es manté aquest dijous, fins a un mínim de 20 dies als 1,2260 dòlars.