POLSOS DIVISES
13:50
L'euro no aconsegueix enlairar des dels mínims de sis mesos malgrat una Fed sense presses per pujar tipus
cbeuros500 short1

La reacció immediata del mercat de les divises a unes actes de la Reserva Federal (Fed) que s'aclareixen els dubtes sobre un nou increment de tipus al juny va ser l'esperada. El dòlar va seguir guanyant terreny davant els seus rivals fins a un màxim de sis mesos a les 1,1676 unitats contra l'euro i va deixar un màxim de cinc mesos en el seu índex, als 94,19 punts. Però quan els inversors es van adonar que el banc central va ser menys 'falcó' del que s'esperava, el 'bitllet verd' va retrocedir posicions.

Leer noticia completa
11:42
El bitcoin apunta als 7.000 dòlars enmig d'una onada de vendes en les monedes virtuals
bitcoin 20180424065812

El mercat de les divises virtuals retalla aquest dijous les agudes caigudes de dimecres, quan el preu dels principals actius virtuals va arribar a desplomar-se més d'un 10%. El panorama és desolador entre aquests actius que han vist volar, en conjunt, 50. 000 milions de dòlars de la seva capitalització en 72 hores i el bitcoin s'ha sumit en una nova tendència baixista de curt termini que apunta als 7. 000 dòlars.

Leer noticia completa
22 may
El bitcoin cash és la "inversió del moment", segons Brian Kelly
cbcriptodivisas7 short

Si hi ha una moneda virtual que està acaparant l'atenció dels inversors, aquesta és el bitcoin cash. Encara que la primera escissió del bitcoin cotitza amb caigudes aquest dimarts, el mercat de les monedes virtuals està a punt de revertir aquesta situació. Així ho avisa el fundador i conseller delegat de la companyia BKCM, Brian Kelly, que assegura que és la "moneda virtual del moment".

Leer noticia completa
22 may
La lliura torna a col·locar-se sota el focus i el dòlar no perd el pols
libra 630 inglaterra uk pound

La lliura demana pas. Una setmana plena de dades macroeconòmiques, entre les quals destaca la publicació del PIB i de l'IPC, ha provocat que els inversors centren la seva atenció en la divisa britànica en un moment en què el dòlar segueix ben apuntalat per les perspectives macro, la Reserva Federal i els tipus d'interès del bo. I les vendes han arrossegat la moneda del Regne Unit a mínims de cinc mesos.

Leer noticia completa
18 may
L'euro, a prop dels seus mínims anuals després de conèixer l'acord de govern a Itàlia
cbdolarbono short

El nou 'enfant terrible' de l'Eurozona, Itàlia, està llastant els actius del país transalpí després de conèixer l'acord de govern entre el Moviment Cinc Estrelles i la Lliga Nord. L'euro, molt pressionat per l'auge del dòlar contra tots els seus rivals, especialment les economies dels països emergents, cau de nou cap a la franja dels 1,1760 dòlars, on s'ubiquen els seus recents mínims de 2018.

Leer noticia completa
18 may
El real i la rupia aguditzen la seva caiguda fins a nous mínims de més de dos anys
bandera_brasil brazil

Les divises emergents han patit una nova dosi de volatilitat i van camí a rubricar la seva pitjor setmana des de la victòria del president nord-americà, Donald Trump, en les eleccions de 2016. El real brasiler ha pres el relleu del peso argentí i la lira turca i tanca el trio de divises emergents que poden provocar un fort mal de cap a tres dels grans de l'IBEX: Banc Santander, Telefónica i BBVA. La moneda del Brasil amplia els seus mínims de dos anys aquest divendres, fins als 3,7118 reals per dòlar, pressionada per la prima de risc polític al país i per l'increment del rendiment del bo dels EUA a 10 anys, que supera el 3,1%.

Leer noticia completa
16 may
L'IPC de l'Eurozona i Itàlia envien l'euro per sota dels 1,18 dòlars
eurodolar 680280

Els que s'han mantingut alcistes en el dòlar dels EUA estan d'enhorabona. Les caigudes del bitllet verd, vistes entre divendres i dilluns, no han estat més que una correcció després del pronunciat ral·li de la moneda nord-americana des de mitjans d'abril. I després del retrocés, durant el qual l'euro no va deixar escapar l'oportunitat d'escalar a un màxim de 10 dies, al voltant dels 1,20 dòlars, les compres han tornat a la moneda dels EUA, esperonades pel màxim de set anys en la rendibilitat de la renda fixa.

Leer noticia completa
10 may
El dòlar li roba protagonisme a la lliura: ni tan sols Iran frena el 'bitllet verd'
ep dolares

Res és capaç de frenar el dòlar. El 'bitllet verd' consolida els seus guanys davant tots els seus rivals i decideix ignorar la retirada dels EUA de l'acord nuclear amb l'Iran que, a llarg termini, "tindrà conseqüències sobre la moneda", segons els experts de Commerzbank. Però, de moment, no es deixen notar i el 'bitllet verd' consolida els seus guanys davant l'euro i la lliura, en un dia que la moneda britànica cobra protagonisme per la decisió de política monetària del Banc d'Anglaterra (BoE per les seves sigles en anglès).

Leer noticia completa
10 may
L'euro/dòlar no pot amb la part alta del canal baixista de l'última dècada
eurodolarparidad

Si ens fixem en el gràfic de llarg termini de l'encreuament, podem veure com l'euro/dòlar s'ha girat a la baixa a les portes de la important resistència que li confereix la part superior del canal baixista.

Leer noticia completa
08 may
L'euro està a punt per perllongar les seves pèrdues després dels nous mínims anuals
ep euro dolar portada

Nou mínim anual de l'euro i la cosa no acabarà aquí. La moneda europea va perdre els 1,19 dòlars aquest dilluns, fins a recalar als 1,1878 dòlars, el canvi més dèbil des del passat 28 de desembre, però els analistes de Danske Bank preveuen que la depreciació de la moneda prosseguirà i fixen com a objectiu de les caigudes dels 1,17 dòlars.

Leer noticia completa
07 may
L'euro recupera els 1,19 dòlars després de marcar un mínim anual als 1,1897 dòlars
mario draghi euro portada

L'euro s'ha depreciat aquest dilluns fins al seu encreuament més baix enfront del 'bitllet verd' des de finals de 2017, en situar-se als 1,1897 dòlars. Els experts expliquen aquest mínim anual per la moderació observada en l'economia de l’Eurozona i l'expectativa de pujades dels tipus d'interès als EUA.

Leer noticia completa
04 may
Argentina no aconsegueix frenar la devaluació del peso que es deixa més d'un 8% i cau a mínims històrics
bancocentralargentina

Dues intervencions del banc central durant l'última setmana, una economia que s'ha vist atrapada enmig d'una tempesta perfecta i una apreciació del dòlar nord-americà, fruit de l'increment del rendiment dels bons dels EUA a 10 anys, que colpeja els països emergents. El brou en el qual s'ha cuinat la devaluació del peso argentí de més d'un 8% aquest dijous, fins a un mínim històric per sobre dels 23,00 pesos per dòlar.

Leer noticia completa
03 may
Uns masegats lliura i euro tracten de llepar-se les ferides davant el fulgurant dòlar
cbdolar83ss

El regnat del dòlar persisteix. El ral·li que el 'bitllet verd' protagonitza des de mitjans d'abril s'ha ampliat durant les últimes hores fins a cotes no vistes des d'inicis d'any contra la lliura i l'euro. La moneda britànica se n’ha emportat la pitjor part, amb una caiguda acumulada del 5,6% -set cèntims- des dels màxims no vistos des del Brexit del 17 d'abril. L'euro no es queda a la saga i es deixa un 4,1% des d'aquest dia, un declivi que s'amplia al 5,1% comparat amb la fita de febrer als 1,2556 dòlars.

Leer noticia completa
24 abr
El bitcoin cash i el seu meteòric ascens d'un 95%, quines en són les causes?
criptomonedas cotizaciones

El ral·li de les monedes alternatives que ha elevat la capitalització del mercat fins a nivells no vistos des del 8 de març, per sobre dels 400. 000 milions de dòlars, té un claríssim motor en el bitcoin cash. Després de diverses jornades amb pujades de doble dígit, el primer spin-off de la creació de Satoshi Nakamoto ha protagonitzat un meteòric ascens d'un 95% en tan sols quatre jornades i vola per sobre dels 1. 500 dòlars, des dels poc més de 750 dòlars amb els quals tancava el 19 d'abril.

Leer noticia completa
24 abr
El dòlar solca el cel apuntalat pel rendiment de la renda fixa nord-americana
cbdolarlaccista ahort

El rendiment del bo a 10 anys dels EUA té la culpa de l'escalada del dòlar davant tots els seus rivals. Amb el 3% al punt de mira, la renda fixa s'aproxima al seu llindar psicològic i ha assolit un màxim de més de quatre anys durant la passada matinada, just al 2,998%, des d'on ha retrocedit marginalment. La correlació entre la rendibilitat dels bons i la moneda nord-americana s'ha tornat a posar en joc i s'ha deixat notar a la fita de tres mesos de l'índex del dòlar, que mesura el seu acompliment davant d'una cistella de sis monedes rivals, als 91,076 punts.

Leer noticia completa
19 abr
El franc suís assalta el canvi d’1,20, apallissat per la geopolítica i el Banc Nacional de Suïssa
swiss national bank

El franc suís no està passant pel seu millor moment, el lent però constant declivi conta l'euro dels últims mesos s'ha accelerat durant les últimes jornades fins a mínims de gener de 2015. La moneda helvètica es canvia de mans als 1,1995 francs, al voltant de l'antic sòl canviari del Banc Central de Suïssa per a l'euro/franc suís, als 1,20 dòlars. Des que el banc central va abandonar aquest tipus de canvi de referència, al gener de 2015, en un moviment que va provocar una carnisseria entre els brokers de divises, la moneda suïssa no havia tornat a depreciar-se fins a aquests nivells.

Leer noticia completa
19 abr
Després de Mnuchin, és el rendiment del Tresor dels EUA que apuntala el dòlar
dinero, dolares, rico, billetes

El dòlar ha seguit perllongant els seus guanys, per segon dia consecutiu, especialment contra el ien i la lliura, apuntalat per l'auge del rendiment de la renda fixa nord-americana que "torna a correlacionar-se amb el dòlar/ien", indica Kathy Lien, analista de BK Asset Management. L'euro, però, manté el pols amb el seu rival nord-americà i es mostra pràcticament pla, als 1,2380 dòlars. L'altra gran protagonista torna a ser la lliura, que perllonga la seva caiguda per segon dia consecutiu.

Leer noticia completa
18 abr
Mnuchin surt al rescat del dòlar i l'euro i la lliura, pendents de l'economia
cbdolar83ss

Mnuchin al rescat. El secretari del Tresor dels EUA va sortir al pas de les últimes piulades del president nord-americà, Donald Trump, sobre manipulació de divises dels socis comercials dels EUA i el dòlar no va deixar escapar l'oportunitat de protagonitzar un merescut ral·li, especialment contra el ien. Durant una jornada sense noves notícies negatives del front comercial amb la Xina ni de les tensions de l'Orient Mitjà, la divisa nord-americana va abraçar la gana pel risc.

Leer noticia completa
13 abr
Les raons del repunt del bitcoin que manté el seu impuls i segueix apuntant als 8.000 dòlars
bitcoin 20180412060214

Va passar en un obrir i tancar d'ulls, com gairebé tots els moviments rellevants i sorprenents que tenen lloc al mercat de les monedes virtuals. Els preus dels principals actius digitals es van disparar aquest dijous, abans de l'obertura de Wall Street i tant el bitcoin com les principals monedes alternatives van deixar una pujada de doble dígit que mantenen aquest divendres. La de Satoshi Nakamoto va afegir 1. 000 dòlars a la seva cotització en qüestió de 30 minuts i es manté als 7.

Leer noticia completa
13 abr
Un euro llastat pel BCE no s'uneix a la festa després que disminueixi la tensió a Síria
mario draghi euro portada

El mercat de les divises, igual que les borses, s'ha deixat portar en les últimes hores pel retorn de la gana pel risc entre els inversors, després que el president dels EUA, Donald Trump, rebaixés el to en el conflicte de Síria. El dòlar i la resta de monedes principals han aprofitat l'oportunitat per deixar-se portar per les compres, però n'hi ha una que s'ha perdut la 'festa'. L'euro, en canvi, tracta de recuperar-se després de les vendes provocades per la publicació de les actes del Banc Central Europeu (BCE).

Leer noticia completa