POLSOS DIVISES
16 Aug
Wall Street anticipa un rebot davant les noves negociacions dels EUA i la Xina
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street

Wall Street anticipa un rebot aquest dijous en els seus tres principals índexs borsaris (Dow Jones +0,80%, S&P 500 +0,54% i Nasdaq +0,72%). El mercat reacciona positivament a la notícia que Estats Units i Xina han reprès les seves negociacions en plena guerra comercial.

Llegir notícia completa
16 Aug
La lira turca estén el seu rebot al 20% i saca a l'euro de la seva depressió
cbliraturca short1

La tempesta deslligada al mercat de les divises des del divendres passat, a causa de la crisi turca i que ha deixat engruixades pèrdues, no només en la lira, sinó també en les divises emergents i l'euro, afluixa. I de quina manera. La moneda eurasiática remunta ja un 20% des dels seus mínims històrics del 13 d'agost, en els 7,24 per dòlar i envia oxigen a l'euro, que tracta d'allunyar-se dels 1,13 dòlars.

Llegir notícia completa
13 Aug
L'euro perllonga els seus mínims de 13 mesos per la crisi turca
ep euros 20180727111202

El mercat de les divises, especialment l'euro, ha deixat notar també l'arpa de la por pel possible efecte contagio a Europa de la crisi de la lira turca i les seves repercussions segueixen estant molt presents aquest dilluns. La moneda comunitària encadena tres sessions de perdudes, en les quals s'ha depreciat més d'un 2%, i ha perllongat els seus mínims de 13 mesos, fins als 1,1373 dòlars.

Llegir notícia completa
13 Aug
BBVA cau amb força de nou al són del desplomi de la lira turca
ep ciudad bbva

Turquia segueix enfonsant a BBVA en el parquet. L'entitat financera espanyola cau un 3,1% aquest dilluns i arrossega amb si a l'Ibex 35, que s'ha tenyit de vermell (-0,64%) al costat de la resta de places europees.

Llegir notícia completa
10 Aug
BBVA es desploma un 5,2% després de l'alerta del BCE sobre la seva exposició a la lira
bbvaturquia

BBVA s'ha desplomat un 5,16% en borsa després que el Banc Central Europeu (BCE) hagi mostrat la seva preocupació per l'exposició de diversos bancs europeus, entre ells l'entitat basca, a la depreciació de la lira turca.

Llegir notícia completa
10 Aug
Alerta al BCE davant l'exposició de BBVA, BNP i Unicredit a Turquia
creances-douteuses-la-bce-voudra-100-de-provisions

Alarma al Banc Central Europeu (BCE). L'entitat monetària està preocupada per l'excessiva exposició dels bancs europeus, especialment els espanyols, francesos i italians, a la caiguda de la lira turca en plena crisi política del país que ha arribat a prometre "un nou model econòmic" per satisfer als Estats Units i posar fi a la crisi diplomàtica entre ambdós.

Llegir notícia completa
10 Aug
Vendes a Wall Street mentre augmenta la tensió geopolítica mundial
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Wall Street registra vendes del 0,5% durant l'última sessió de la setmana. El mercat es tenyeix de vermell marcat per les tensions comercials i la inestabilitat política entre els Estats Units i diversos països com Rússia i Turquia.

Llegir notícia completa
10 Aug
La crisi turca enfonsa la lira, l'euro i les divises emergents
cbturquia6 short

El mercat de les divises està vivint un estiu de tot menys tranquil. Ningú s'esperava que l'operativa de les monedes anés a fer tant fum, però no hi ha dia en què no sorprengui. I aquest divendres no anava a ser per menys. La crisi que travessa Turquia s'està deixant notar amb força en la lira, que no deixa de caure, però també ha contagiat altres com l'euro i les divises emergents.

Llegir notícia completa
07 Aug
Wall Street continua pujant i l'S&P 500 s'acosta als seus màxims històrics
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Wall Street registra guanys moderats que permeten a l'S&P 500 (2. 857 punts) acostar al seu màxim històric de 2. 872,87 punts, marcat el passat 26 de gener. La jornada arriba marcada per cert alleugeriment en les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units, mentre els inversors esperen els resultats de Walt Disney i Snap, que es publicaran després del tancament de mercat.

Llegir notícia completa
07 Aug
El bitcoin pot desplomar un altre 20%, segons el broker FxPro
ep bitcoin 20180622175501

El bitcoin, que cotitza actualment a nivells de 7. 090 dòlars, podria patir una correcció del 20%, fins a nivells de 5. 800 dòlars, segons comenta el broker especialitzat en divises FxPro.

Llegir notícia completa
06 Aug
Suaus caigudes a Wall Street després del nou repte de la Xina als EUA
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Wall Street registra suaus caigudes en l'inici de la setmana. El mercat està a l'espera de nous resultats empresarials i reacciona tímidament al nou episodi de la guerra comercial després dels nous aranzels anunciats per la Xina sobre béns nord-americans per valor de 64. 000 milions de dòlars.

Llegir notícia completa
17 Jul
Per sobre dels 6.800 dòlars el bitcoin confirmaria figura de tornada
ep bitcoin 20180614134402

En el curt termini estarem atents a la important zona de resistència que la criptodivisa presenta en els 6. 800 dòlars. Ja que per damunt tindríem figura de tornada.

Llegir notícia completa
13 Jul
Wall Street cotitza pla després dels resultats de les seves grans bancs
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Wall Street cotitza pla en els seus tres principals índexs borsaris (Dow Jones +0,01%, S&P 500 +0,02% i Nasdaq +0,08%). El mercat reacciona tímidament després de la publicació dels resultats del segon trimestre dels seus tres grans bancs: JP Morgan, Citi i Wells Fargo.

Llegir notícia completa
13 Jul
Àsia estén els seus guanys durant una altra jornada d'alleujament comercial
inversores-bolsa

Les borses asiàtiques tanquen en verd la setmana impulsades per l'absència de noves notícies que elevin la fricció comercial entre la Xina i els Estats Units. Precisament, les borses dels EUA van rebotar aquest dijous aixecat per aquest context i després de la victòria de Trump davant l'OTAN.

Llegir notícia completa
11 Jul
El Brent cau un 2% després dels nous aranzels de Trump a la Xina
ep petroleo 20171006174702

El petroli cau amb força aquest dimecres. El barril de Brent, referència a Europa, cedeix més d'un 2%, fins als 77,22 dòlars, després de l'anunci dels nous aranzels dels Estats Units a la Xina per valor de 200. 000 milions de dòlars.

Llegir notícia completa
10 Jul
Compres a Wall Street amb la guerra comercial en segon pla
wall street

Wall Street obre amb lleugeres pujades en els seus tres principals índexs borsaris aquest dimarts (Dow Jones +0,25%, S&P 500 +0,20% i Nasdaq +0,29%). Els inversors tornen a celebrar al parquet una nova jornada d'alleujament en les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units.

Llegir notícia completa
10 Jul
L'euro/lliura continua desplaçant lateralment des d'octubre
le-brexit-plat-de-resistance-du-sommet-europeen

Les alces de les últimes sessions estan acostant l'encreuament a nivells de resistència importants, com és la part superior de la cadena lateral, als 0,89 lliures/euro.

Llegir notícia completa
06 Jul
Wall Street cotitza mixt a l'inici de la guerra comercial
wall street

Wall Street cotitza mixt en les seves tres principals índexs borsaris aquest divendres (Dow Jones -0,34%, S&P 500 -0,18% i Nasdaq +0,11%). El mercat reacciona així a l'entrada en vigor dels aranzels dels Estats Units a la Xina, per valor de 34. 000 milions de dòlars, que han tingut una resposta equivalent per part del gegant asiàtic.

Llegir notícia completa
02 Jul
Trump anomenarà 'pet' (FART) la seva llei per deixar l'OMC
trumpcaida

Trump torna a estar a l'ull de l'huracà. El president dels Estats Units hauria encarregat al seu govern un projecte de llei perquè la Casa Blanca pugui legislar mesures comercials sense el suport del Congrés. Així ho va anunciar Axios el cap de setmana, cosa que seria la clara intenció de Trump d'abandonar el WTO (Organització Mundial del Comerç).

Llegir notícia completa
02 Jul
Pèrdues a Wall Street a la setmana clau de la guerra comercial
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US. Photo: Grant Wickes

Pèrdues del 0,5% a Wall Street mentre el mercat segueix molt pendent de les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units, però que també estan tenint importants conseqüències per a altres països com el Canadà i Mèxic i per a altres regions econòmiques com la zona euro en el seu conjunt.

Llegir notícia completa