POLSOS DIVISES
16 Nov
La lliura seguirà patint la volatilitat mentre creix la pressió sobre May
chica-paseando-junto-cartel-libra

La lliura ha aconseguit estabilitzar-se la matinada passada, i s'ha embrancat en un estret rang de cotització, entre els 1,2750 i els 1,2800 dòlars, després de l'aguda depreciació de dijous, enmig de les sacsejades polítiques que arribaven des del Regne Unit al voltant del Brexit. L'acompliment de la moneda durant la jornada va ser el pitjor que es recorda des de l’infame 'flaix-crac’ d'octubre de 2016, amb una caiguda de més d'un 2% de màxims a mínims.

Llegir notícia completa
15 Nov
L'euro aguanta el tipus davant la desfeta de la lliura pel Brexit
zone-euro-l-inflation-estimee-a-1-2-sur-un-an-en-septembre

El mercat de les divises ha viscut moments d'alta tensió aquest dijous, davant la caiguda de la lliura de més d'un 1,5% enfront del dòlar i l'euro, després de la desbandada de ministres en el govern de Theresa May, que fan presagiar el pitjor desenllaç al seu preacord amb la Unió Europea (UE). Els operadors comencen a descomptar un 'Brexit dur' i la moneda paga els plats trencats, mentre l'euro es manté als 1,13 dòlars, aguantant l'efecte contagi.

Llegir notícia completa
15 Nov
La lliura es desploma, presa de la volatilitat: "L'acord del Brexit està mort"
libraeuro

La lliura protagonitza una aguda caiguda de més de l'1,5% enfront del dòlar i l'euro com a reacció a les notícies de les primeres dimissions al Govern de Theresa May a causa de les divergències pel preacord de divorci amb la Unió Europea (UE) de la primera ministra, Theresa May. Els analistes donen "per mort" el text i presagien que el gest dels ja exministres del Brexit i de Treball auguren una fèrria oposició dins i fora del partit de la 'premier'. La moneda britànica ha frenat el seu descens al voltant dels 1,2750 dòlars i de les 0,8845 lliures contra l'euro.

Llegir notícia completa
15 Nov
La lliura s'està desplaçant lateralment contra l'euro des de fa més d'un any
juncker theresa may brexit

A la vista del gràfic setmanal de l’encreuament podem veure com aquest s'està consolidant lateralment, des de juliol de 2017, les important pujades (l'euro) des dels mínims de 2015.

Llegir notícia completa
14 Nov
Lagarde (FMI) obre la porta al fet que els bancs centrals emetin moneda digital
lagarde-optimiste-sur-la-croissance-redoute-le-protectionnisme 20181109113622

La possibilitat que els bancs centrals emeten les seves pròpies divises digitals pot ser una opció a tenir en compte que s'hauria d'analitzar amb més profunditat, segons ha assenyalat la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde.

Llegir notícia completa
14 Nov
L'euro no desplega les seves ales, atrapat entre el Brexit i Itàlia
zone-euro-l-inflation-estimee-a-1-2-sur-un-an-en-septembre

La pressió baixista que ha arrossegat l'euro als seus mínims de 16 mesos aquesta setmana ha afluixat, gràcies a les bones notícies que arriben des del front del Brexit i que han animat els inversors. L'auge de la lliura per sobre d'1,30 dòlars ha tingut tracció sobre la moneda comunitària que es canvia de mans a la franja dels 1,13 dòlars, després de rebotar un 0,8% fins als 1,1321 dòlars la passada matinada. Però el pols que manté Itàlia amb Brussel·les pel seu Pressupost, talla les ales a la moneda europea.

Llegir notícia completa
13 Nov
L'euro rebota modestament després del daltabaix, pendent d'Itàlia i el seu pressupost
zone-euro-l-activite-patit-du-contexte-international

Tímida remuntada la d'aquest dimarts de l'euro, després de la desfeta de dilluns fins a mínims no vistos des de el 27 de juny de 2017, gairebé als 1,12 dòlars. Molt pressionada pel que pugui passar entre Itàlia i Brussel·les, la divisa comunitària ha aconseguit rebotar gairebé un 0,3%, una petita recuperació després de la depreciació de més d'un 2% que acumula la moneda des del 7 de novembre, quan va tocar els 1,15 dòlars.

Llegir notícia completa
12 Nov
La Xina endureix la seva intervenció en el iuan a costa del paper del mercat
cbyuan short

Malgrat les expectatives que la Xina alliberés la seva moneda, el gegant asiàtic ha retrocedit cinc anys i ha virat cap a una gestió més estricta del iuan. Al seu informe monetari del tercer trimestre, el Banc Popular de la Xina (PBoC per les sigles en anglès) ha eliminat l'al·lusió a les forces del mercat en les seves decisions de política monetària, cosa que apunta a una major intervenció en el tipus de canvi de la moneda.

Llegir notícia completa
12 Nov
La lliura estén les seves dures caigudes: el mercat dubte d'un acord pel Brexit
libras

La lliura és una de les pitjors divises aquest dilluns i es deixa més d'un 1% en el seu aparellament amb el dòlar nord-americà. I tot, pels dubtes generats al voltant de la possibilitat que Theresa May pugui fer-se amb el suport parlamentari per tancar l'acord del Brexit que està intentant negociar amb la UE (Unió Europea).

Llegir notícia completa
12 Nov
L’euro cau a nivells de juny de 2017 respecte al dòlar davant la incertesa per Itàlia
ep euro dolar portada

El que faci o deixi de fer Itàlia entre avui i demà (com a màxim) respecte als seus plans pressupostaris manté cautes les borses i en alerta a l'euro, que cau fins a nivells no vistos des de juny de 2017.

Llegir notícia completa
12 Nov
Àsia tanca amb signe mixt després de la reunió de l'OPEP
cbasiabaj3 short1

Les borses asiàtiques han tancat mixtes aquest dilluns. El Nikkei japonès ha deixat enrere les pèrdues de l'inici de la sessió per tancar amb guanys, mentre que el Topix ha cedit lleugerament terreny fins als 1. 671,95 punts.

Llegir notícia completa
07 Nov
El dòlar es deixa bressolar per la volatilitat davant la victòria demòcrata a la Cambra de Representants dels EUA
dolar divisa eeuu portada

El dòlar nord-americà s'ha deixat bressolar per la volatilitat aquesta matinada, a mesura que es complien les expectatives dels analistes i politòlegs sobre les 'midterms' als EUA. Els republicans no només han mantingut la seva majoria al Senat, sinó que l'han ampliat, mentre que els demòcrates han vençut a la Cambra de Representants, cosa que dona com a resultat un Congrés dividit.

Llegir notícia completa
06 Nov
El Brexit i les 'midterms' mantenen el dòlar i la lliura agitats
cbeurolibrabrexit

L'euro i la lliura tornen a la càrrega aquest dimarts, animades per les declaracions de la primera ministra britànica, Theresa May, sobre l'acord del Brexit, que ha donat ales a la moneda del Regne Unit. Segons la premier, Londres i Brussel·les han ultimat els termes del divorci al 95%, cosa que ha deixat molt bon sabor de boca entre els inversors.

Llegir notícia completa
05 Nov
Els inversors decideixen centrar-se en la pujada de tipus de desembre de la Fed
eurodolar265

El dòlar segueix aquest dilluns amb l'impuls alcista rebut divendres després de l'informe d'ocupació dels Estats Units, mentre els inversors han decidit enfocar-se en la gairebé segura pujada de tipus del mes de desembre de la Reserva Federal (Fed). Amb el 'bitllet verd' per sota del canvi d'1,14 dòlars contra l'euro, el mercat ha decidit deixar de banda, per ara, els resultats de les últimes enquestes sobre les eleccions de mig mandat als EUA, que apunten a una derrota dels republicans.

Llegir notícia completa
02 Nov
Vendes en Wall Street davant el possible acord comercial EUA-Xina
trumpxi

Wall Street es gira amb força a la baixa després d'una obertura alcista en els seus tres principals índexs (Dow Jones -0,8%, S&P 500 -1,05% i Nasdaq -1,3%). El mercat reacciona amb dubtes a l'últim acostament comercial entre les dues economies més grans del món, els Estats Units i la Xina.

Llegir notícia completa
02 Nov
L'euro i la lliura no s'immuten pel desmentiment de la UE sobre el Brexit
zone-euro-l-inflation-estimee-a-1-2-sur-un-an-en-septembre

El mercat de les divises segueix molt marcat aquest dijous a les notícies sobre el presumpte acord entre Londres i Brussel·les sobre l'accés de les empreses de serveis financers al mercat comunitari després del Brexit i el desmentiment de la Unió Europea (UE). La lliura i l'euro han decidit no immutar-se després de les declaracions del cap negociador del bloc comunitari, Michel Barnier, que ha descartat les informacions de 'The Times'. D'altra banda, el dòlar i el ien han reaccionat a la distensió de la guerra comercial entre els EUA i la Xina.

Llegir notícia completa
01 Nov
L'euro/dòlar presenta una òptima equació rendibilitat-risc
eurodolarparidad

Crida l'atenció la precisió amb la qual (almenys de moment) l'euro/dòlar està respectant el suport que presenta en els 1,1300.

Llegir notícia completa
01 Nov
L'optimisme sobre el Brexit i l'accés de les financeres al mercat impulsen a la lliura i l'euro
les-deputes-britanniques-retablissent-la-date-du-brexit

Les compres animen a l'euro i la lliura en una jornada festiva en gairebé tota Europa, quan se celebra el dia de Tots Sants. Les divises europea i britànica s'han accelerat la passada matinada i amplien els seus guanys, després que hagi transcendit que el Govern de la primera ministra, Theresa May, i Brussel·les han aconseguit un acord perquè les empreses financeres de Regne Unit tinguin accés al mercat europeu després del Brexit.

Llegir notícia completa
31 Oct
Compres a Wall Street després del positiu informe d'ocupació
trabajador-amazon

Wall Street cotitza amb nous guanys després del seu rebot de dimarts als seus tres principals índexs (Dow Jones +0,71%, S&P 500 +0,79% i Nasdaq +1,2%). El mercat segueix immers en la temporada de resultats, entre els quals avui destaquen els de General Motors, que es dispara un 10,5% després de batre les expectatives dels analistes.

Llegir notícia completa
31 Oct
L'euro torna a mínims d'un mes i mig davant un dòlar imparable
zone-euro-l-inflation-estimee-a-1-2-sur-un-an-en-septembre

L'euro segueix fortament pressionat aquest dimecres i va de camí a tancar un mes d'octubre amb pèrdues de més d'un 2,3% enfront del dòlar, a causa dels factors geopolítics i de la fortalesa que exhibeix el 'bitllet verd'. La moneda nord-americana ha aconseguit una fita de 16 mesos en l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis divises rivals, als 97,06 punts, esperonada per la gana inversora que s'aferra al seu paper d'actiu refugi.

Llegir notícia completa