• El iuan marca un rècord de tres setmanes contra el dòlar
  • El dòlar de Singapur també ha pujat fins a una fita de dos mesos
shanghai-port

L'escàs volum viscut durant la sessió asiàtica ha estat marcat pel festiu de la borsa de Tòquio i la jornada d'Acció de Gràcies als Estats Units. La majoria d'índexs regionals han tancat en vermell, mentre les monedes asiàtiques han aprofitat l'ampli retrocés del dòlar per deixar rècords de diverses setmanes i mesos.

Destaquen els profunds retrocessos als mercats xinesos, amb el Shenzhen Composite deixant-se gairebé un 3% al tancament i l'índex de Shanghai Composite, un 2,3%. Els analistes han atribuït part de la reculada al fet que molts inversors han decantat les seves preferències de les empreses d’intervinguda capitalització a les de grans dimensions.

El iuan, per la seva banda, ha escalat fins a un màxim de tres setmanes contra el dòlar, després que el Banc Popular de la Xina hagi incrementat el canvi fix de la moneda -només permet que fluctuï un 2% al voltant d'aquest preu- fins els 6,6021 iuans per cada dòlar. La moneda s'ha apreciat fins a canviar-se a 6,6000 iuans per dòlar.

La causa d'aquesta reacció cal buscar-la enterament en l'onada de vendes que ha assolat el dòlar després que les actes de la Reserva Federal (Fed) posessin l'accent en la baixa inflació de cara a dibuixar l'agenda de la política monetària el 2018 . El dòlar de Singapur també ha pujat fins a una fita de dos mesos a les 1,3462 unitats per cada 'bitllet verd', mentre el seu mercat de valors es deixa un 0,27%.

De tornada a les borses, el Hang Seng de Hong Kong es deixa gairebé un 1%, mentre que el Kospi sud-coreà ho fa un 0,13%. L’ASX australià tanca pla, igual que el NZX neozelandès i les bosses de Tailàndia i Malàisia. Bombai cau un 0,14%.

Noticias relacionadas

contador