• L'organisme recomana un augment "gradual" i "específic" del capital bancari a la Xina
cbmryen

El Fons Monetari Internacional (FMI) adverteix la Xina sobre les "tensions" en diverses àrees del sistema financer del país. L'organisme considera que les polítiques del Govern per mantenir empreses no viables entren en conflicte amb l'estabilitat de la banca, ja que generen una expansió creditícia substancial que ha derivat en un endeutament i palanquejament corporatiu i de les llars molt alt.

Així es desprèn de l'última avaluació de l'estabilitat del sector financer a la Xina elaborat per l'organisme internacional presidit per Christine Lagarde, en què apunta que des de 2011 s'ha produït un "impressionant" creixement econòmic al gegant asiàtic, facilitat pel sistema financer, el qual s'ha desenvolupat ràpidament en grandària i complexitat, fins a esdevenir un dels més grans del món, els actius del qual representen a prop del 470% del producte interior brut (PIB).

Així mateix, l'FMI assenyala que la demanda de productes d'inversió d'alta rendibilitat juntament amb l'enfortiment de la supervisió del sector bancari ha produït un arbitratge regulador i el creixement dels vehicles d'inversió cada vegada més complexos. "Els crèdits de més risc s'han mogut a la part baixa del sistema, cosa que dificulta el seu control i es presenten com un desafiament", assevera el document. També fa referència a la contribució dels diferents nivells de governs a la presa de riscos excessius en donar garanties generalitzades de suport davant la volatilitat.

L'FMI ​​recomana un augment "gradual" i "específic" del capital bancari per la creixent complexitat del sistema bancari

En aquest sentit, a causa de la creixent complexitat del sistema bancari i els riscos que això comporta sobre l'estabilitat, l'FMI recomana un augment "gradual" i "específic" del capital bancari. "La Xina ha d'aconseguir augmentar el nivell d'actius líquids a llarg termini, amb l'objectiu de complir amb els estàndards de liquiditat que s'exigeixen a la banca des de la crisi financera global", apunta la institució.

Finalment, l'FMI destaca la important expansió que les Fintech han experimentat al mercat xinès i els seus beneficis per a la inclusió financera, mentre que insta les autoritats a seguir desenvolupant el marc de supervisió per a les finances digitals, equilibrant la innovació amb la seguretat i la solidesa.

contador