• La resta de parquets del continent acaben en verd
cbmryen

L'atenció dels inversors a Àsia se centra aquest dilluns a la Xina. El Shanghai Composite i la borsa de Shenzhen acaben la primera sessió setmanal amb abruptes caigudes d'un 1,81% i un 3,24%, respectivament, després que el Banc Popular de la Xina hagi bombejat 140.000 milions de iuans (més de 20.000 milions de dòlars) al mercat interbancari. Es tracta de la major injecció de fons des del passat 6 de juny.

La reacció del iuan no s'ha fet esperar i ha estès el seu avanç de sis jornades, fins a les 6,7683 unitats per dòlar, des d'on ha caigut marginalment fins a la franja de les 6,7700 unitats. El moviment s'ha produït després que el banc central del país hagi situat el canvi fix de la moneda xinesa (només pot fluctuar un 2% al voltant d'aquest preu) en el seu millor preu des del mes de novembre.

L'avanç del PIB fins al 6,9% frena les caigudes dels valors del gegant asiàtic

La divisa també ha rebut part del seu impuls del Producte Interior Brut (PIB) de la Xina, que ha superat les expectatives i ha avançat un 6,9% durant el segon trimestre. Aquesta dada iguala el creixement del primer trimestre del 2017 i supera la del mateix període de l'any anterior, del 6,7%. El mercat esperava un PIB del 6,8%.

VERD A LA RESTA DE PARQUETS

A la resta del continent, els principals parquets acaben la jornada en verd, amb guanys marginals al Nikkei, mentre el Hang Seng de Hong Kong avança un 0,28% i el Kospi sud-coreà ho fa un 0,43%. Malàisia i Tailàndia tanquen planes, mentre Bombai i Singapur avancen un tímid 0,10%. Exactament el mateix que perd Austràlia.

Noticias relacionadas

contador