• El Hang Seng puja un 2,36%
cbasia01ks92

Les principals borses del continent asiàtic han respost als declivis dels parquets europeus de dimarts i al modest avanç de Wall Street i han tornat als resultats mixtos aquest dimecres, mentre es preparen per a les vacances de l'any nou xinès. El Nikkei ha prolongat les seves pèrdues davant d’una onada de fortalesa en el ien, les compres se segueixen veient esperonades pel sentiment d'aversió al risc que domina l'ànim dels inversors.

  • 24,06€
  • -1,11%

La majoria de valors del Nikkei han caigut, llastats pel múscul de la divisa, que s'ha disparat a un màxim de 15 mesos contra el dòlar, fins a les 106,84 unitats, i l'índex ha cedit un altre 0,43%. L'auge de la moneda ha coincidit amb la publicació de les dades del PIB del Japó del quart trimestre, que ha donat mostres d'alentiment de l'economia. Tot i això, el país ha crescut durant vuit trimestres seguits, el període més llarg d'expansió registrat en els últims 28 anys.

En altres llocs, la borsa de Taiwan ja ha començat les vacances de l'any nou lunar aquest dimecres, mentre altres parquets només obriran mig dia dijous abans de la festa de l'any nou xinès de divendres. Al continent, Xangai i Shenzhen han avançat un 0,46% i un 0,71% la passada matinada, mentre el Hang Seng de Hong Kong s’ha disparat un 2,36%.

El Kospi sud-coreà també ha deixat un ferm avanç d'un 1,11%, mentre Malàisia ho ha fet un 0,19%. Bombai, Singapur i Tailàndia acaben planes, mentre que al Pacífic, les borses d'Austràlia i Nova Zelanda acaben en vermell, amb una caiguda del 0,25% i del 0,78%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador