• Donald Trump inicia la seva visita oficial a Xina que durarà fins al divendres
hong kong kowloon peninsula skyline night city

Les majoria de borses asiàtiques reprenen el seu ral·li aquest dijous, capitanejades pels guanys d'un 0,80% a Hong Kong. El Nikkei, no obstant això, retrocedeix àmpliament al tancament, després d'haver marcat un rècord de 25 anys en la sessió, per sobre dels 23.000 punts, no vists des de 1995.

  • 37.068,35
  • -2,66%

L'índex de referència de la borsa nipona acaba la jornada amb una caiguda del 0,20%, presa d'una gran volatilitat que "podria ser un símptoma del vertigen que comencen a sofrir molts inversors després de les fortes alces que recentment ha experimentat aquest mercat, alguna cosa que podria ser extrapolable a la resta de principals mercats borsaris mundials. És per això que seguim apostant per una fase de consolidació dels índexs abans que reprenguin la seva tendència alcista", indiquen analistes de Link Anàlisi.

Acompanyen al Nikkei, del costat de les caigudes, el Kospi sud-coreà que es deixa al voltant d'un 0,1%, Tailàndia que cau un 0,60%. Bombai i Singapur també acaben en vermell, amb pèrdues d'entre un 0,15% i un 0,20%.

En canvi, en la Xina continental, els índexs de Xangai i Shenzhen pugen un 0,36% i un 0,79% aquest dijous, mentre des del punt de vista polític, el president dels EUA, Donald Trump, inicia la seva visita oficial al gegant asiàtic que durarà fins al divendres.

El president republicà ha rebaixat definitivament el seu to cap al país governat per Xi Jinping en matèria de comerç exterior i s'ha limitat a culpar a les anteriors administracions nord-americanes del superàvit del país asiàtic amb EUA. "Qui pot culpar a un país per treure partit d'un altre per al benefici dels seus ciutadans? Felicito a Xina", ha expressat Trump.

En altres llocs, el ASX200 australià també tanca amb pujades d'un 0,55%, mentre Malàisia afegeix un 0,10%.

contador