cbasia63

Els parquets asiàtics tornen a mostrar signes d'incertesa després que la guerra comercial hagi recuperat protagonisme en les últimes hores. Els inversors també mantenen al seu radar les tensions a l'Orient Mitjà i tots aquests factors han pesat en els índexs regionals i molts han acabat la jornada al vermell.

  • 24,06€
  • -1,11%

El president nord-americà ha carregat contra la Xina i Rússia per devaluar les seves monedes, encara que a l'informe semestral sobre el mercat de les divises que publica semestralment el Tresor nord-americà ha evitat catalogar els seus socis comercials com "manipulador de divises".

La por dels inversors és que la Casa Blanca també carregui contra el Japó, ja que ha mantingut a la tercera potència mundial a la llista de països que romanen sota vigilància per una possible manipulació.

Amb tot, el ien s'ha apreciat enfront del dòlar fins als 106,00 iens, cosa que ha provocat que el Nikkei acabi pla. A la Xina continental, les borses de Xangai i Shenzhen encadenen un tercer dia consecutiu de pèrdues, malgrat avanç del PIB al 6,8% al primer trimestre de l'any. Es deixen un 1,16% i un 1,94%, respectivament.

Hong Kong ha retallat la caiguda de dilluns, fins a un 0,38% aquest dimarts, després que les autoritats financeres de la regió intervinguessin al mercat i l’inundessin de dòlars. En negatiu també tanca el Kospi de Corea del Sud, que cau un 0,15% i Tailàndia ho fa un 0,33%.

Completament pla tanca l’ASX200 australià, mentre l’NZX50 de Nova Zelanda es deixa un 0,74%. En el verd tanca Singapur, amb un avanç del 0,13%, exactament el mateix que Malàisia.

Noticias relacionadas

contador