• L'IPC de la Xina s'expandeix a l'1,5% al juny
cbasia2d3

Els principals mercats del continent asiàtic acaben amb to positiu aquest dilluns i semblen deixar enrere les pèrdues de la setmana passada. Els guanys de divendres de Wall Street, apuntalats per la dada del mercat laboral dels EUA i l'impuls del dòlar han donat ales als valors dels parquets d'Àsia.

  • 38.471,20
  • -1,94%

El Nikkei ha recuperat la barrera dels 20.000 punts, després que el ien s'hagi depreciat fins a un mínim de dos mesos contra el 'bitllet verd' i s'ha arribat a negociar a 114,200 unitats contra el seu rival nord-americà. L’ASX200 australià, per la seva banda, ha rebotat un 0,7% després del declivi d'un 1% de divendres passat. El Hang Seng de Hong Kong es dispara un 0,83%.

A la Xina continental, el Shanghai Composite acaba pla i el Shenzhen cau un 0,30%, després que la inflació a la Xina al mes de juny hagi avançat un 1,5% i ha igualat el creixement del mes de maig i per sobre de l'1,2% de l'abril, segons dades de l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONE).

L'oficina estadística també ha facilitat avui les dades de l'índex de preus de producció, principal indicador de la inflació al sector majorista, que es va mantenir al 5,5% interanual al juny i va marcar el final de continus descensos al seu ritme de creixement des febrer d'aquest any.

En altres llocs del món, el Kospi de Corea del Sud acaba pràcticament pla, igual que Tailàndia, mentre que Malàisia cedeix un 0,20%. Bombai i Singapur pugen un 0,71% i un 0,43%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador