• L'índex de Xangai es desploma a mínims de dos mesos
0cbasia921j2

Els operadors dels mercats asiàtics han moderat el seu apetit pel risc aquest dimecres, després del declivi de Wall Street i a causa dels riscos geopolítics que han seguit pesant als mercats. A les ja existents preocupacions sobre Corea del Nord, Síria i Rússia, s'ha afegit l'anunci d'eleccions anticipades el 8 de juny al Regne Unit amb el qual la primera ministra britànica, Theresa May, pretén reafirmar el seu mandat i les seves opcions per liderar el divorci amb la Unió Europea (UE).

En aquest context, la majoria de parquets del continent asiàtic tanquen en vermell, amb l'única excepció de l'índex japonès, Nikkei, que avança un tímid 0,1% al tancament, encara que hagi oscil·lat entre el verd i el vermell durant tota la jornada, pressionat, en part pel ien que ha tractat d'acostar-se als seus recents mínims, encara que al final hagi cedit davant el dòlar i s'ha depreciat fins a prop dels 109,00 iens per cada ‘bitllet verd’.

L'índex de Xangai es desploma a mínims de dos mesos durant la sessió

En altres llocs del món, les pèrdues les lidera el Xangai Composite de la Xina continental que cau un 0,86% al tancament, encara que durant la jornada s'ha arribat a desplomar un 1%, fins a mínims de dos mesos. Amb aquest resultat, el declivi de la borsa de Xangai és d'un 3% des de divendres passat. El Shenzhen, per la seva banda, es deixa gairebé un 1% també en preus de tancament, mentre el Hang Seng de Hong Kong afegeix un 0,31% a les seves pèrdues, després d'haver aconseguit el major declivi, en rang diari, dels últims quatre mesos durant la sessió del dimarts.

El Kospi coreà cedeix un 0,47%, mentre l’ASX200 australià es deixa un 0,56%. Les borses de Singapur i de Bombai es deixen un 0,37% i pràcticament un 0,1%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador