• El PMI manufacturer de Nikkei deixa el seu millor nivell en dos mesos
cbasia2d3

Els principals parquets del continent asiàtic han acabat la sessió d'aquest divendres amb importants guanys, impulsades per l'estirada de Wall Street que va deixar molt bona boca entre els inversors, amb els seus tres índexs ancorats al verd. El Nikkei marca la seva cinquena jornada consecutiva de pujades, amb un avanç de més d'un 1% durant la sessió.

La pujada de les borses asiàtiques també obeeix el posicionament dels operadors abans de la primera ronda de les eleccions franceses. Dues enquestes recents mostren que el candidat centrista Emmanuel Macron segueix sent el favorit i trauria un avantatge a la candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, entre un i tres punts, la qual cosa ha esperonat la confiança dels mercats. Les principals places d'Àsia-Pacífic no han donat mostres d'intranquil·litat després de l'atemptat a París, a tres dies de les eleccions, que ha deixat dos policies morts i que ha estat reivindicat per l’Estat Islàmic.

La pujada de les borses asiàtiques també obeeix el posicionament dels operadors abans de la primera ronda de les eleccions franceses

De tornada al Japó, la pujada del Nikkei també es deu en gran part a la reculada del ien enfront del dòlar. La divisa nipona s'ha depreciat fins a preus més enllà de les 109,400 unitats per cada ‘bitllet verd’, a causa de l'impuls comprador que s'ha viscut en la moneda nord-americana, després de les paraules del secretari del Tresor, Steven Mnuchin, que la reforma fiscal de Donald Trump “és a prop”. Al plànol macroeconòmic, el PMI manufacturer de Nikkei del mes d'abril ha aconseguit el seu millor nivell dels dos últims mesos.

A altres llocs del món s'imposa el verd: el Kospi coreà ha avançat un 0,76% al tancament, l’ASX200, un 0,66% i les borses de Malàisia, Singapur i Bombai acaben amb guanys d'entre un 0,20% i un 0,50%. El Hang Seng de Hong Kong puja un 0,22%, mentre que a la Xina continental, els índexs de Xangai i Shenzhen tornen a acabar en negatiu, amb caigudes d'un 0,30% i un 0,48%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador