• El ien marca un màxim de 15 mesos al voltant dels 105,00 iens
Kurod BoJ

Els parquets del Japó, Austràlia i Nova Zelanda han tancat amb bon to aquest divendres, coincidint amb un major optimisme dels inversors de Wall Street i amb les vacances de l'any nou lunar que manté la majoria de borses asiàtiques tancades per vacances.

  • 0,00€
  • 0,00%

Després que dijous Wall Street encadenés la seva cinquena jornada al verd, el Nikkei s'ha deixat portar pel verd, per segona sessió consecutiva, i puja un 1,2% tot i la fortalesa del ien, que es canvia de mans en màxims de 15 mesos, per sota de les 106,00 unitats contra el dòlar.

La moneda, que ha assolit una fita al voltant dels 105,00 iens, ha reaccionat escassament a la reassignació del governador del Banc del Japó (BoJ per les sigles en anglès), Haruhiko Kuroda, per a un segon mandat consecutiu al capdavant del supervisor monetari.

La proposta de nomenament de Kuroda ha estat remesa aquest divendres pel primer ministre al comitè directiu de la cambra baixa de la Dieta, el parlament japonès, juntament amb les nominacions de Masayoshi Amamiya i Masazumi Wakatabe com sotsgovernadors del banc central nipó.

Kuroda, de 73 anys, assumirà un segon mandat de cinc anys al capdavant del Banc del Japó, cosa inusual al país, ja que cap banquer central havia estat reelegit des de 1961, cosa que suggereix l'interès d'Abe en què el responsable d'aplicar els agressius estímuls monetaris per deixar enrere la crisi sigui l'encarregat de pilotar la seva gradual retirada i normalització de la política monetària.

Els mercats de valors de la Xina, Corea del Sud, Hong Kong, Taiwan i Singapur romanen tancats, mentre l’ASX200 australià ha acabat pla i l’NZX50 de Nova Zelanda ho ha fet amb un auge del 0,77%. Tailàndia puja un 0,44% i Bombai cau un 0,69%.

Noticias relacionadas

contador