• La Reserva del Banc d'Austràlia deixa els tipus d'interès sense canvis a l'1,5%
0cbasia921j2

Els principals parquets asiàtics s'han desplomat aquest dimarts enmig de la brutal onada de vendes que assola tots els mercats globals. Seguint les caigudes de Wall Street, amb el Dow Jones rubricant el seu pitjor dia des d'agost de 2011, les borses a Àsia n’han pres el testimoni, mentre els inversors surten del mercat en massa davant l’imminent pujada de tipus als bancs centrals de tot el món.

  • 38.460,08
  • 2,42%

El Nikkei se n’emporta la pitjor part, amb una caiguda que supera el 5%, fins als 21.500 punts, dinamitat en part per l'avanç del ien, que ha tornat a tocar els recents màxims per sota dels 108,500 iens. La divisa nipona ha posat en joc el seu paper d'actiu refugi i s'ha disparat per l'aversió al risc dels operadors.

Entre els valors nipons que més cauen, Toyota pateix una minva del 4,75%, mentre en SoftBank Group és de gairebé un 8%, el mateix que en Fanuc Manufacturing i en Fast Retailing.

No es queden a la saga el Hang Seng ni les borses de la Xina continental. L'índex de Hong Kong es deixa un 3,82% i posa terra pel mig amb els seus rècords històrics de finals de gener per sobre dels 33.000 punts. La correcció amenaça també la barrera dels 31.000 punts, fins on cedeix el parquet asiàtic. El Shanghai Composite cedeix més d'un 2,5% i la caiguda arriba al 3,4% en el Shenzhen.

El Kospi sud-coreà retalla pèrdues fins a l’1,34%, després que les caigudes hagin superat el 2,5%. Entre els valors més mal parats, Samsung Electronics i SK Hynix han arribat a deixar-se un 2,60% i un 1,5% a l'inici de la sessió. Hyundai s'ha capgirat i ha arribat a cedir més d'un 2%.

Al Pacífic, l’ASX200 Australià cau també un 3,2%, mentre els quatre grans bancs australians han passat la jornada en territori negatiu i caigudes superiors al 3,5% en Westpac i ANZ. En el front econòmic, la Reserva del Banc d'Austràlia ha deixat els tipus d'interès sense canvis a l’1,5%, mentre durant la seva declaració de política monetària ha avisat que espera un repunt gradual de la inflació. A Nova Zelanda, l’NZX50 cau un 2%.

En altres llocs del món, el panorama és similar, amb una caiguda d'entre un 2% i un 3% a Tailàndia, Malàisia, Bombai i Singapur.

Noticias relacionadas

contador