china estados unidos eeuu guerra
11.027,80
  • -47,60
  • -0,43%

Els mercats asiàtics han tancat amb pèrdues aquesta jornada després de les declaracions del president nord-americà, Donald Trump, en què va advertir que no està "satisfet" amb el resultat de l'última ronda de negociacions amb la Xina.

El Nikkei 225 (-1,16%) japonès ha patit especialment aquest dimecres, arrossegat per un ien més fort. La majoria d'exportadors han patit les conseqüències, especialment Honda Motors, que ha caigut un 0,92%, i TDK, que ha perdut un 2,14%. L'índex Topix ha tancat amb pèrdues del 0,72%, amb els subíndexs de petroli i mineria deixant-se un 4,03%, i 3,33% respectivament.

A Corea, el Kospi ha superat les pèrdues inicials per tancar lleugerament en positiu (+0,16%) gràcies a l'impuls de les seves grans tecnològiques, amb Samsung Electronics (+3,2%) i SK Hynix (+6,06%) com valors més destacats.

El vermell ha inundat els mercats xinesos, amb l'índex Hang Seng caient un 1,04% després del mal comportament tant el del sector financer, com el de les energètiques. El compost de Xangai ha perdut un 0,8%, mentre que el Shenzhen ha caigut un 0,55%. El sector miner ha patit especialment durant la jornada, amb les accions de China Shenua depreciant un 6,82% en Hong Kong i amb un descens de gairebé el 6% a Xangai. Una correcció generada per les autoritats xineses després de la seva intervenció al mercat del carbó, segons ha informat 'Reuters'.

A Sydney, l'S&P/ASX200 ha rubricat la sessió amb pèrdues del 0,05%. Mentrestant, l'índex MSCI d'Àsia Pacífic, excloent-ne Japó, s’ha deixat un 0,29%.

Les caigudes s’ha produït després de les declaracions de Trump, que va assegurar que no està "satisfet" amb el resultat de les converses davant la Xina en matèria comercial. El parquet de Wall Street també va tancar a la baixa, tot i unes bones primeres hores. Així mateix, el gegant asiàtic va anunciar aquest dimarts que reduiria deu punts bàsics els aranzels en alguns vehicles i peces fins al 15%.

Noticias relacionadas

contador