trump, corea
37.068,35
  • 0,00
  • -2,66%

Àsia tanca lleugerament en vermell aquest divendres. Les borses es ressenten així del nou desacord polític entre Trump i Kim Jong-un, després que el president dels Estats Units anul·lés la històrica cimera que tenia prevista amb Corea del Nord.

El Kospi sud-coreà es deixa un 0,21% llastat per les pèrdues dels seus bancs i siderúrgiques, malgrat l'alça dels seus pesos pesats tecnològics. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha tancat cedint un 0,07%, enfonsat per les seves energètiques.

La incertesa torna al parquet després de la suspensió de la cimera històrica entre els EUA i Corea del Nord

A la Xina, el Hang Seng de Hong Kong cau un 0,48%, després que les tecnològiques i energètiques de l'índex cotitzessin a la baixa.

Al continent, el compost de Xangai tanca amb pèrdues del 0,4% i el compost de Shenzhen cedeix un 0,93%. D'altra banda, el Nikkei 225 del Japó tanca a l'alça amb una pujada del 0,06%, impulsat per les seves aerolínies després de la caiguda del petroli.

"L'aversió al risc pot persistir mentre s'accentua la incertesa en les negociacions entre la Xina i els EUA, a més de la recent escalada geopolítica a Corea del Nord", apunten els analistes d’OCBC Bank.

El sector dels automòbils va ser un dels més afectats. Àsia i Europa van reaccionar a la baixa al mercat a l'amenaça dels EUA, que estudia imposar aranzels sobre la importació de vehicles recolzat per motius de "seguretat nacional". L'altra cara de la moneda van ser les automobilístiques nord-americanes, com Tesla, Ford i General Motors, que van reaccionar a aquesta mesura proteccionista amb un repunt en la seva cotització.

Noticias relacionadas

contador