• Malàisia podria formar govern avui mateix
petroleo680 280

Les borses asiàtiques han tancat aquest dijous amb lleugers guanys, pendents del petroli, el preu del qual ha aconseguit altes cotes durant l’'afterhours' del parquet nord-americà. Wall Street va acabar la jornada amb pujades als seus tres principals índexs, Nasdaq (+1%), S&P 500 (+0,97%) i Dow Jones (+0,75%), després de la decisió de Donald Trump d'abandonar el pacte nuclear amb l'Iran. El cru va pujar més d'un 3%.

Al Japó, l'índex Nikkei 225 ha rubricat la sessió amb una pujada del 0,17%, mentre que el Topix també ha tancat en positiu (0,06%), gràcies al bon comportament de les seves mineres i petrolieres. El Kospi coreà ha finalitzat la jornada amb una pujada del 0,31%.

Els mercats de la Xina continental també han donat per acabada la sessió en verd, amb l'índex Hang Seng avançant un 0,97%, i els guanys particulars del 3,54% de la petroliera CNOOC i del 3,02% per al total del sector. A Austràlia, l'S&P/ASX200 ha finalitzat amb una pujada del 0,21%, gràcies de nou al comportament de les seves petrolieres. Woodside Petroleum ha acumulat un avanç del 4,85%.

Les eleccions generals de Malàisia mantindran tancats els mercats de la regió aquest dijous i divendres. L'expresident Mahatir Mohammad ha liderat els recomptes inesperadament, després de la seva aliança amb partits de l'oposició i ha declarat aquest dijous la seva intenció de formar govern de manera immediata. "Necessitem formar govern ja, avui mateix", va afirmar el mandatari de 92 anys d'edat. Des de llavors, l'ETF MSCI de Malàisia ha caigut més d'un 6% després de la notícia, amb els mercats reaccionant negativament a la incertesa de la seva reobertura. A més, al llarg del dia, el Banc Central de Malàisia (Negara) anunciarà novetats en la seva política monetària, amb els analistes apostant pel manteniment dels tipus d'interès per afermar la posició del nou govern.

Noticias relacionadas

contador