deces-de-tatsuro-toyoda-ex-president-de-toyota-a-88-ans
40.168,07
  • -594,66
  • -1,46%

Les borses asiàtiques han tancat amb pèrdues aquest dijous, atentes als moviments que provenen des dels Estats Units. Dimecres, el president nord-americà, Donald Trump, va agitar els valors del continent després de declarar trobar-se "insatisfet" sobre les negociacions de la seva Administració amb la Xina. Hores més tard, el líder republicà amenaçava amb imposar aranzels de fins al 25% sobre la importació d'automòbils.

Al Japó, el Nikkei 225 s’ha enfonsat un 1,11%, més de 250 punts després d'una nova apreciació del ien per segona jornada consecutiva. El sector automobilístic ha patit especialment després de la publicació de les amenaces de Trump, així com altres exportadors, perjudicats per una divisa més forta. Toyota ha perdut un 3,05% i Honda, un 3,39%. El Topix s’ha deixat un 1,21%.

A Austràlia, l'S&P/ASX200 ha perdut un 0,08% aquest dijous pel mal comportament del seu sector financer. Més al nord, a Corea, el Kospi s’ha recuperat de les pèrdues de les primeres hores per acabar tancant en verd, amb pujades del 0,24% fins als 2.466,01 punts. Hyundai ha perdut un 3,11% i Kia, un 2,82%.

A la Xina, els mercats han rubricat la sessió mixtes. L'índex Hang Seng ha llançat pujades del 0,36%, mentre que el compost de Xangai s’ha deixat un 0,44%.

El Departament de Comerç dels EUA va començar una investigació sobre les importacions d'automòbils, segons va informar la pròpia agència nord-americana durant dimecres, en un moment en què les tensions en matèria comercial són altes a la vora del Pacífic.

Noticias relacionadas

contador