• El Nikkei cau més d'un 1% en una sessió marcada per la tempesta política dels EUA
0cbasia921j2

L'onada de vendes que ha sacsejat Wall Street que ha viscut la seva pitjor sessió des del setembre de l'any passat, s'ha estès als principals parquets del continent asiàtic, que acaben amb fortes pèrdues aquest dijous, especialment el Nikkei, que cedeix un 1,32% al tancament.

L'avanç del ien davant el dòlar fins preus al voltant de les 110,500 unitats, el seu millor canvi des del 25 d'abril, s'ha deixat notar en el principal índex de la borsa de Tòquio que posa terra pel mig amb el nivell dels 20.000 punts que va acariciar a inicis de la setmana.

El Nikkei cau més d'un 1% en una sessió marcada per la tempesta política dels EUA

La crisi política que està vivint els EUA, on s'ha creat una fiscalia especial per investigar els vincles del seu president, Donald Trump, amb Rússia i la ingerència del Kremlin en la campanya electoral del republicà, ha provocat l'aversió al risc dels inversors. El conegut ja com 'Russiagate' també ha deixat caigudes en altres borses del continent. Així, l’ASX200 australià acaba amb pèrdues del 0,82%, mentre el Hang Seng de Hong Kong ho fa amb un declivi del 0,30% i a la Xina continental, Shenzhen i Xangai cauen un 0,65% i un 0,54%, respectivament.

El Kospi de Corea del sud es deixa un 0,27% i les borses de Malàisia i Tailàndia acaben amb caigudes del 0,54% i del 0,30%. Bombai i Singapur es deixen un 0,40% de mitjana.

Noticias relacionadas

contador