• El Hang Seng es deixa un 1,69% després de la venda de dòlars per part de l'autoritat monetària de la regió
cbasia short1

Les borses asiàtiques acaben dilluns amb signe mixt, encara que les caigudes són notables als principals parquets del continent. Les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà, després de l'atac coordinat dels EUA, Regne Unit i França a Síria, mantenen els operadors en guàrdia, malgrat que al Japó l'escàndol al voltant del primer ministre Shinzo Abe ha escrit un nou capítol.

  • 24,06€
  • -1,11%

L'índex de referència de la borsa nipona, el Nikkei, ha acabat la sessió en verd, encara que el ien ha aconseguit remuntar contra el dòlar des d'un mínim de gairebé dos mesos de la moneda nipona enfront de la dels EUA. L'índex puja un 0,26% al tancament, encara que el ien s'ha vist impulsat per la possibilitat que el primer ministre nipó, Shinzo Abe, presenti la seva dimissió en dos mesos.

Shinzo ha estat l'impulsor de les reformes econòmiques súper expansives del país, conegudes com Abenomics, que han mantingut la moneda continguda, de manera que el seu abandonament del càrrec s'interpreta com a positiu per al ien.

La notícia ha saltat als mitjans quan l'exprimer ministre del Japó Junichiro Koizumi ha suggerit aquest dilluns durant una entrevista a la revista 'Aera' que Abe podria presentar la seva dimissió al juny mes que coincideix amb el final de l'actual sessió parlamentària. L'exlíder ha alertat que una continuïtat per part d'Abe podria perjudicar seriosament el Partit Liberal Demòcrata (PLD) de cara als pròxims comicis.

En altres llocs, el Kospi sud-coreà també acaba la jornada en verd, amb un modest avanç d'un 0,1%, i l’ASX200 ho fa amb un auge del 0,21%, el mateix que Tailàndia i Malàisia.

Les borses de la Xina continental es deixen un agut 1,62% Xangai i un 0,94% Shenzhen. Els índexs segueixen deprimits per les males dades macroeconòmiques recents, especialment per les notícies de divendres que les dades de la balança comercial de març van llançar un dèficit. El gegant asiàtic espera la publicació de diverses dades econòmiques aquesta setmana.

El Hang Seng de Hong Kong es deixa un 1,69%, després de la intervenció de les autoritats monetàries de la regió que han venut 1.230 milions de dòlars per apuntalar la moneda.

Noticias relacionadas

contador