• El iuan es dispara a un màxim de dos mesos després d'una onada de vendes de dòlars dels bancs xinesos
cbasia1

La sessió de dijous ha deixat àmplies guanys en els principals índexs del continent asiàtic, amb el Kospi de Corea el Sud liderant les pujades després que el banc central sud-coreà hagi deixat els tipus d'interès sense canvis. Xina i Hong Kong superen les rebaixes de qualificació creditícia de Moody’s i acaben amb signe positiu.

Així, la borsa de Seül afegeix un 1% al tancament, mentre Hong Kong acaba amb un avanç d'un 0,90% i Xangai i Shenzhen remunten una sessió desordenada i acaben amb un 1,43% i 1,12% en el verd. A la Xina continental, el iuan s'ha disparat fins a un màxim de dos mesos, després que els bancs estatals de la Xina s'hagin embarcat en una nova operació de venda de dòlars després que el iuan es precipités aquest dimecres fins a un mínim de quatre dies i cedís un 0,7%, després de l'anunci de la rebaixa de la qualificació creditícia de Moody’s per primera vegada en 30 anys.

El iuan es dispara a un màxim de dos mesos després d'una onada de vendes de dòlars dels bancs xinesos

En altres llocs del món, els parquets han decidit ignorar l'advertència de les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed) d'una "possibilitat substancial" que el banc central apugi els tipus en la reunió de juny, ja que era un fet àmpliament esperat pel mercat. De fet, els operadors d'Àsia s'han centrat en la cautela exhibida pel supervisor nord-americà que ha assenyalat que prefereixen esperar fins que es demostri que el declivi en l'economia és només temporal.

El Nikkei ha avançat un 0,36%, el mateix que hi ha afegit l’ASX200 australià, mentre que Tailàndia, Malàisia, Bombai i Singapur acaben entre un 0,20% i un 0,60% en terreny positiu.

Noticias relacionadas

contador