POLSOS ÀSIA
09:40
Xina lidera la pèrdues a Àsia, mentre les divises celebren la caiguda del dòlar
shanghai-port

L'escàs volum viscut durant la sessió asiàtica ha estat marcat pel festiu de la borsa de Tòquio i la jornada d'Acció de Gràcies als Estats Units. La majoria d'índexs regionals han tancat en vermell, mentre les monedes asiàtiques han aprofitat l'ampli retrocés del dòlar per deixar rècords de diverses setmanes i mesos.

Leer noticia completa
22 nov
La borsa de Hong Kong, en màxims d'una dècada enmig del ral·li asiàtic
hong kong

Els valors tecnològics han tornat a ser el motor del ral·li a les principals borses asiàtiques, que han pres el testimoni dels principals índexs mundials i han tancat aquest dimecres al verd.

Leer noticia completa
21 nov
Tornarà l'euro als 1,1600 dòlars pels problemes polítics a Alemanya?
money euros cash

La menor liquiditat al mercat de les divises davant la festivitat d'Acció de Gràcies als Estats Units ha afavorit l'increment de la volatilitat en els principals encreuaments i bona mostra d'això han estat els 'batzegades' de l'euro, especialment contra el dòlar de les últimes hores. La moneda comunitària s'ha assentat al voltant dels 1,1750, però segueix pressionada per la nova crisi política desencadenada a la primera potència dels socis de l'euro, Alemanya.

Leer noticia completa
21 nov
Les borses asiàtiques acaben en verd, impulsades pels valors tecnològics
cbasia01ks92

Els principals parquets del continent asiàtic deixen notables avenços aquest dimarts i agafen el testimoni dels guanys de Wall Street de la passada sessió. Els valors tecnològics tanquen la jornada amb importants guanys i catapulten les principals borses regionals.

Leer noticia completa
20 nov
Claus borsàries de la propera sessió: emissió de lletres del Tresor Públic i vendes d'habitatges de Estats Units
ep directora tesoro publico emma navarro

Aquest dimarts no portarà amb si moltes referències empresarials rellevants per als inversors, ja que la temporada de resultats ha arribat pràcticament al seu final, almenys a Espanya. En canvi, des del costat macroeconòmic, sí que es coneixeran diferents dades des de diversos països que centraran l'atenció dels mercats, després d'una jornada marcada per l'elecció de la nova seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès), en què la candidatura de Barcelona ha estat descartada en la primera ronda.

Leer noticia completa
20 nov
Alibaba inverteix 2.430 milions en la principal cadena de supermercats de la Xina
ep alibabacom

El gegant del comerç electrònic Alibaba ha anunciat una inversió de 22. 400 milions de dòlars de Hong Kong (2. 430 milions d'euros) per adquirir una participació agregada directa i indirecta del 36,16% en la principal cadena de supermercats de la Xina Sun Art. Aquesta operació s'emmarca en l'aliança estratègica segellada per la companyia que presideix Jack Ma junts amb Auchan Retail i Reuntex.

Leer noticia completa
20 nov
Els mercats asiàtics responen mixtes a l'avanç de la reforma fiscal als EUA

Els mercats d'Àsia responen mixtos aquest dilluns després de les caigudes divendres passat a Wall Street. Les borses asiàtiques i nord-americans no perden de vista els avenços de la reforma tributària de Donald Trump.

Leer noticia completa
17 nov
Claus borsàries de la propera sessió: conferència davant la premsa de Mario Draghi i balança comercial del Japó
cbdraghi83

La setmana que ve començarà amb una jornada que, tot i no tenir cap referència empresarial, sí que tindrà macroeconòmiques des de diferents països. Una d'elles serà la conferència de premsa de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), que aquest divendres s'ha mostrat capaç de dir que "l'Eurozona està enmig d'una sòlida expansió econòmica".

Leer noticia completa
17 nov
Els mercats a l'Àsia pugen després del ral·li de Wall Street
cbasia short324

Les principals borses a Àsia aconsegueixen acabar en positiu aquest divendres, excepte el Kospi sud-coreà i Xangai. Els mercats asiàtics van en línia amb Wall Street, que va finalitzar aquest dijous amb pujades de l'1% de mitjana després que la Cambra de Representants votés a favor del projecte de llei de la reforma fiscal de Donald Trump. Avenços, per tant, en el camí cap a l'aprovació 'total' de la reforma tributària de Trump, fet que suposa un catalitzador positiu per a les borses a l'altra banda de l'Atlàntic i també per a les europees.

Leer noticia completa
16 nov
Claus borsàries de la propera sessió: deute de les Administracions Públiques i balança de pagaments de la Zona Euro
banco de espana

Aquest divendres arriba sense cites empresarials destacades. A l'àmbit macroeconòmic, el Banc d'Espanya publicarà les dades de setembre relatives al deute de les administracions públiques i als crèdits dubtosos.

Leer noticia completa
16 nov
El Nikkei es recupera amb un repunt de l'1,5% després de les caigudes sofertes dimecres
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

El Nikkei aconsegueix aquest dijous recuperar el verd. L'índex japonès es recupera de la caiguda de dimecres passat (-1,57%), amb un repunt aquesta jornada de l'1,47%. La resta de borses asiàtiques també acompanyen en els guanys. Aquesta sessió ha estat marcada per la caiguda dimecres passat de Wall Street (-0,5% de caigudes) i un repunt del preu del petroli (+0,3%).

Leer noticia completa
15 nov
Bankinter intensifica la guerra de les hipoteques fixes en rebaixar l'interès dels seus préstecs a 10 i 20 anys
0cbhipoteca23

Bankinter realitza una rebaixa de 10 punts bàsics en el tipus d'interès fix de la hipoteca a 20 anys, que se situa al 2,00%; i de 5 punts bàsics en el tipus fix a 10 anys. Aquesta retallada seria la quarta baixada de preus que aplica el banc en aquesta modalitat d'hipoteques aquest any. No obstant això, pel que fa a la resta de terminis, l'entitat manté els preus que estaven vigents des del mes de setembre, quan es va realitzar una revisió a la baixa que, en aquesta ocasió, va afectar tots els terminis.

Leer noticia completa
15 nov
El Nikkei cau un 1,57% tot i el setè trimestre consecutiu de creixement del PIB del Japó
le-japon-va-adopter-de-nouvelles-sanctions-contre-la-coree-du-nord

El Producte Interior Brut del Japó (PIB) ha estat el protagonista de la jornada als mercats asiàtics. L'economia nipona es va expandir a una taxa anualitzada d'un 1,4% entre juliol i setembre. Aquest repunt es deu a les dades positives de les exportacions i permet que el PIB superi les estimacions dels analistes de Reuters. La dada segueix l'expansió interanual revisada d'un 2,6% entre abril i juny.

Leer noticia completa
14 nov
Claus borsàries de la propera sessió: resultats d’NH i atur al Regne Unit
cbnhhotel

La jornada d'aquest dimecres està molt completa a l'àmbit macroeconòmic mundial, especialment des dels Estats Units. Al país nord-americà es publicaran les dades de l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) i IPC subjacent d'octubre, així com les xifres de vendes al detall i les d'hipoteques.

Leer noticia completa
14 nov
El vermell s'imposa a les borses asiàtiques
0cbasia921j2

Els principals índexs d'Àsia Pacífic han acabat la jornada en vermell aquest dimarts. Encapçala les pèrdues l’ASX200 australià, que es deixa gairebé un 1% al tancament, arrossegat pel retrocés en els preus de les matèries primeres.

Leer noticia completa
13 nov
Claus borsàries de la propera sessió: IPC d'Espanya i resultats de Cellnex
ep precios ipc inflacion consumo frutas naranjas compra compras comprar

Aquest dimarts vindrà carregat de dades macroeconòmiques, des de diferents llocs del món, però sobretot des d'Europa. Així, destaca la dada d'Índex de Preus al Consumidor (IPC) i l'Índex de Preus al Consumidor subjacent d'Espanya, que donarà a conèixer l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, el Tresor Públic espanyol emetrà lletres a sis i 12 mesos.

Leer noticia completa
13 nov
El Nikkei retrocedeix un 1,32% i torna als nivells d'octubre
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Els mercats a Àsia arrenquen la setmana amb pèrdues, encara que la Xina n’és l'excepció. El retrocés més gran l'ha viscut el Nikkei. Després d'haver aconseguit aquest mes de novembre els seus nivells més alts des de gener de 1992, l'índex japonès torna als nivells del 31 d'octubre.

Leer noticia completa
10 nov
Les borses asiàtiques tanquen amb pèrdues marcades pel retrocés de Wall Street
0cbasia921j2

Els principals índexs d'Àsia-Pacífic s'han contagiat de les caigudes de les borses mundials aquest divendres i s'han deixat portar pel vermell. El Nikkei ha estat presa, una sessió més, d'una elevada volatilitat i cedeix un 0,82%, després d'haver caigut gairebé un 1,4% durant la sessió.

Leer noticia completa
09 nov
Les borses asiàtiques reprenen el seu ral·li liderades per Hong Kong
hong kong kowloon peninsula skyline night city

Les majoria de borses asiàtiques reprenen el seu ral·li aquest dijous, capitanejades pels guanys d'un 0,80% a Hong Kong. El Nikkei, no obstant això, retrocedeix àmpliament al tancament, després d'haver marcat un rècord de 25 anys en la sessió, per sobre dels 23. 000 punts, no vists des de 1995.

Leer noticia completa
08 nov
Claus borsàries de la propera sessió: resultats de Walt Disney i Siemens
disneyland

Aquest dijous, 9 de novembre, festiu a la capital espanyola, els inversors centraran l'atenció en la nova onada de resultats empresarials, encara que aquesta vegada cap d'ells arribarà des d'Espanya. Així, destacaran sobretot els comptes de Siemens (Alemanya), la companyia matriu de Siemens Gamesa, i de The Walt Disney Company (EUA).

Leer noticia completa