POLSOS
19 feb
Els baixistes s'atreveixen a mossegar els cinc grans de l'IBEX 35
cortos portada

Els inversors baixistes, aquells que prenen posicions en un valor esperant les seves caigudes o per cobrir altres posicions llargues, han començat a atacar amb força les cinc grans companyies de l'IBEX 35. Les posicions curtes compten amb més presència en Banc Santander, Inditex, BBVA, Telefónica i Iberdrola. Així mateix, tampoc han donat treva als valors amb gran presència de 'curts'.

Leer noticia completa
19 feb
L'IBEX (-0,2%) comença la setmana sense força i cau fins als 9.800 punts
ep presidente ejecutuivotelefonica jose maria alvarez-pallete

Les borses europees han registrat pèrdues mitjanes del 0,5% i han arrossegat l'IBEX-35 (-0,26%. 9. 806,20 punts). Això, en una jornada que no compta amb la referència de Wall Street, tancat per la celebració del Dia del President després que divendres passat acabés pla, amb signe mixt. Mentrestant, Àsia ha pujat aquesta matinada, tot i que els mercats allà van 'coixos' perquè bona part de les places estan tancades per la celebració de l'any nou xinès.

Leer noticia completa
19 feb
L'IBEX 35 es podria rebotar fins als 10.000 punts

El selectiu espanyol ha donat forma a un doble suport als 9. 600 punts.

Leer noticia completa
19 feb
Acerinox i ArcelorMittal s'aprofiten en borsa de la 'guerra de l'acer' entre els EUA i la Xina
cbacero23

El Ministeri de Comerç de la Xina va advertir aquest dissabte que prendrà les mesures necessàries per protegir-se si la decisió final dels Estats Units d'imposar fortes restriccions a les importacions d'acer i alumini de la Xina i altres països afecta els seus interessos. Després d'aquesta declaració, els dos valors acerers de l'IBEX 35, ArcelorMittal i Acerinox, han pujat amb força aquest dilluns.

Leer noticia completa
19 feb
L'IBEX 35 tanca amb lleugeres caigudes del 0,26% fins als 9.806 punts

19 feb
IBEX 35: els valors que més cauen són Cellnex (-1,65%) i Ferrovial (-1,45%)

19 feb
IBEX 35: els títols que més pugen són Acerinox (+5,5%) i Técnicas Reunidas (+2,13%)

19 feb
Claus borsàries de la propera sessió: Ecofin i balança comercial d'Espanya
ep exportaciones 20171017102802

Al llarg de la jornada d'aquest dimarts, 20 de febrer, els inversors comptaran amb noves referències interessants. Amb els mercats xinesos encara tancats per la celebració d'any nou lunar, les principals dades i esdeveniments procediran sobretot des d'Europa i dels Estats Units.

Leer noticia completa
19 feb
Insiders: moviments en Unicaja, Abertis, ACS i Telepizza
cbunicaja

Aquests són els canvis de participació més importants en el capital de les empreses cotitzades en borsa i que han estat comunicats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Leer noticia completa
19 feb
Guindos arriba a la vicepresidència del BCE després de la retirada de Lane
luis de guindos bce portada

Ja és oficial. Luis de Guindos és el candidat de l'Eurogrup per convertir-se en el primer vicepresident espanyol en la història del Banc Central Europeu (BCE) a partir de juny. La renúncia de Philip Lane ha aclarit el camí per complet a l'encara ministre d'Economia.

Leer noticia completa
19 feb
Rajoy delatarà la seva visió sobre la legislatura amb el relleu de Guindos
ep mariano rajoy 20170317162605

La marxa de Luis de Guindos al Banc Central Europeu (BCE) obre un forat al Govern l'arranjament del qual arribarà una rellevància extraordinària. I no només per la substància de la cartera que deixa, la d'Economia, sinó sobretot per la manera com Mariano Rajoy l’encari.

Leer noticia completa
19 feb
La balança de pagaments per compte corrent de l'Eurozona tanca 2017 en positiu amb 29.900 milions d'euros
contenedores

La balança de pagaments per compte corrent de l'Eurozona va mostrar un superàvit de 29. 900 milions d'euros al desembre de 2017, el seu nivell més baix des del juny, i tanca l'any amb un balanç positiu de 391. 400 milions d'euros que suposa el 3,5% del PIB total del bloc monetari, segons va publicar el Banc Central Europeu (BCE) aquest dilluns.

Leer noticia completa
19 feb
Buterin alerta de la volatilitat de les monedes digitals i recomana actius tradicionals com a refugi
buterin

Les monedes digitals són un actiu encara molt jove i poc segur el preu de les quals podria caure violentament en qualsevol moment, assegurava el fundador d’ethereum i creador de la tecnologia 'blockchain' Vitalik Buterin a través del seu compte de Twitter. El rus, de 24 anys, s'ha convertit en una referència del mercat de monedes digitals des del desenvolupament de la plataforma de font obert al juliol de 2015.

Leer noticia completa
19 feb
Companyies que s'han de tenir molt en compte per anàlisi tècnica aquest dilluns a Wall Street
cbwallstreetsombra

Els índexs nord-americans confirmen el final de la correcció del curt termini.

Leer noticia completa
19 feb
El temps per trobar una nova feina es redueix per primera vegada des de març de 2013
cbempleobusqueda

El Monitor Adecco que avalua les oportunitats i la satisfacció potencial en l'ocupació assenyala que el temps per trobar una nova feina s'ha reduït a 15,8 mesos. Aquesta xifra descendeix per primera vegada des del març del 2013. L'informe també té en compte la sinistralitat, la cobertura de la prestació per desocupació, l'atur de llarga durada.

Leer noticia completa
19 feb
Goldman Sachs alerta sobre l'augment del dèficit públic als EUA
campaign 2016 trump 37

Goldman Sachs ha llançat un senyal d'alerta sobre l'evolució del dèficit públic als Estats Units a mitjà i llarg termini. Segons l'opinió dels experts del banc nord-americà, hi ha moltes raons per a la inquietud.

Leer noticia completa
19 feb
Bankinter també aposta per un augment de dividend d'Aena: "Creiem que és un escenari probable"
jaime garcia legaz aena

El mercat ensuma un possible augment de dividend d'Aena. La companyia ultima el seu nou pla estratègic i els experts creuen que hi podria incloure una millora de la retribució a l'accionista.

Leer noticia completa
19 feb
Siemens ultima la sortida a borsa de la seva filial Siemens Healthineers
cbsiemenshealthineers

Siemens durà a terme durant la primera meitat de 2018 la col·locació d'una participació minoritària del seu negoci de raigs X i diagnòstic clínic, Siemens Healthineers, que cotitzarà a la Borsa de Frankfurt i la valoració total de la qual rondarà als 40. 000 milions d'euros, segons el consens d'analistes, el que podria convertir l'operació en la major OPV alemanya des de la sortida a borsa de Deutsche Telekom el 1996.

Leer noticia completa
19 feb
La volatilitat augmenta el nivell d'estrès als mercats financers espanyols
ep presidentela cnmv sebastian albella presentaplanactividades 20170627134402

La volatilitat que es va iniciar als mercats de renda variable nord-americana ha fet que el nivell d'estrès del mercat financer espanyol hagi augmentat fins als 0,27 punts, el nivell més alt en un any. L'indicador se situa en el límit entre nivell baix i mitjà. L'estrès dels mercats financers espanyols s'havia mantingut a nivells molt reduïts des de feia diversos mesos.

Leer noticia completa
19 feb
La nova convocatòria de l'OEP ofereix 450 places locals, 250 de les quals d'aplicació lliure
ep funcionario oficina trabajador

L'Administració General de l'Estat (AGE) ha convocat aquest dilluns l'Oferta d'Ocupació Pública (OEP) a la qual ofereix 450 places per a funcionaris en l'Administració local i la seva habilitació nacional. Concretament, l'oferta està composta per places de secretari-interventor, interventor-tresorer i secretari en municipis, diputacions provincials, cabildos, consells insulars i capitals de província, segons apuntava el Ministeri d'Hisenda.

Leer noticia completa