• Són uns comptes que prioritzen la despesa social, defensa
  • Puigdemont confia també en complir amb el seu compromís de que la legislatura duri uns 18 mesos
Carles-Puigdemont-respon-loposicio-dinvestidura_EDIIMA20160110_0271_18-560x315

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha explicat que confia en aprovar els Pressupostos de 2017 i ha exposat que preveu donar per finalitzada la legislatura "a finals de juliol o setembre".

Ho ha explicat en una entrevista al digital 'ellobregat' recollida per Europa Press, on ha defensat que són uns comptes que prioritzen la despesa social i que pensen en "les prioritats que la gent necessita".

"Treballem perquè n'hi hagi -de pressupostos- i ens hem esforçat per a això. Tothom ha hagut de posar de la seva part per no perdre de vista que quan fem política la fem per a la gent", ha exposat.

Puigdemont ha citat algunes de les bondats que considera que tenen aquests comptes: reduir les llistes d'espera, augmentar l'atenció als col·legis amb necessitats educatives especials i crear unes 7.000 noves places d'ocupació públiques, entre d'altres.

El meu objectiu és acabar aquesta legislatura a la fi de juliol o al setembre de l'any que ve havent-hi fet els deures, assegura Puigdemont

Com ja va apuntar en l'última Diada en una reunió amb corresponsals estrangers, Puigdemont confia també a complir amb el seu compromís que la legislatura duri uns 18 mesos i serveixi per deixar a Catalunya a les portes de la independència.

"El meu objectiu és acabar aquesta legislatura finals de juliol o al setembre de l'any que ve havent-hi fet els deures", i per al president aquests deures són la lluita contra la crisi i posar a Catalunya en la sendera per convertir-se en un Estat modern.

Preguntat per si al setembre les eleccions seran ordinàries o constituents, Puigdemont no ho aclareix i afirma que aquest mes serà el d'un referèndum "on l'ens pugui votar lliurement el que cregui millor per a Catalunya".

contador