• 'El Periódico' assenyala que ERC, PDeCAT i la CUP tornarien a fer-se amb la majoria al Parlament de Catalunya
  • 'La Razón' atorga al bloc independentista 65 escons
ep albano-dante fachinplenoparlament
EUROPA PRESS

Un hipotètic avançament electoral per frenar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. La recepta que defensen des de diversos sectors de la societat i la política catalanes podia, simplement, tornar el Parlament català i el Govern a Catalunya a la casella de sortida. Dues enquestes d''El Periódico' i 'La Razón' apunten que els partits independentistes tornarien a dominar la cambra catalana.

L'enquesta de Gesop per al rotatiu dirigit per Enric Hernández, llança uns resultats molt similars als actuals, davant d'unes eleccions, que s'haurien de celebrar en el termini de mig any, com a màxim, després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. L'estudi mostra que l'independentisme mantindria la mateixa majoria absoluta que té ara: seria amb una forquilla d'entre 70 i 73 escons, quan ara en té 72. Esquerra Republicana, el PDeCAT i la CUP obtindrien el 47,9% dels vots: un dècima més que a les eleccions del 27 de setembre del 2015.

Exposa l'enquesta que ERC seria la força més votada i es faria amb entre 43 i 44 escons. L'antiga Convergència seria la quarta força, amb 19 diputats, i la CUP resistiria i es mantindria entre 9 i 10.

El principal partit de l'oposició, que actualment és Ciutadans, es disputaria el segon lloc amb el PSC. La formació liderada per Inés Arrimadas perdria quatre escons i cauria fins a 21 seients, dels 25 actuals. Els socialistes catalans, per la seva banda es veurien reforçats i pujarien fins als 21 escons, dels 16 actuals.

Els comuns mantindrien els 11 escons que tenen i el PP perdria un i podria quedar com l'última força al Parlament: passaria de 11 a 10 i empataria amb els cupaires.

SENSE MAJORIA ABSOLUTA

Un altre sondeig de NC Report per a La Razón, rebaixa el resultat del bloc sobiranista. Apunta que Esquerra, el PDeCAT i la CUP quedarien a la franja dels 65 escons (ERC 41, 18 el PDeCAT i 6 la CUP).

Ciutadans guanyaria un seient i continuaria sent el principal partit de l'oposició amb 26 escons. El PSC passaria de 16 a 17 i el PP, d'11 a 13. La clau serien els comuns, que traurien 14 diputats.

contador