• Les postures de Trump i Moon respecte a Corea del Nord fa temps que estan enfrontades
Mike Pence Vicepresidente Estados Unidos

Els Estats Units està disposat a parlar amb Corea del Nord. Almenys així ho ha afirmat el vicepresident nord-americà, Mike Pence, en converses amb The Washington Post amb motiu del seu retorn als Estats Units després de cinc dies de viatge per Àsia.

Pence va descriure l'estratègia nord-americana amb Corea del Nord de "màxima pressió i compromís" després de mantenir reunions amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-in. Pence va dir a The Washington Post que havia consultat amb el president Donald Trump "cada dia que estava a Àsia".

Aquesta estratègia unificada amb Corea del Sud marca un canvi important en els intents de Trump de resoldre la situació d'amenaça nuclear de Corea del Nord de manera unilateral i difereix dels intents anteriors de l'Administració per afrontar el problema mitjançant el càstig econòmic a Corea del Nord.

Les postures de Trump i Moon respecte a Corea del Nord fa temps que estan enfrontades. La Casa Blanca ha advocat per la força fins al moment mentre que Seül ha emfatitzat el diàleg.

El passat mes de desembre, el Secretari d'Estat, Rex Tillerson, va oferir començar converses directes amb Corea del Nord sense condicions prèvies. El mateix Trump va dir el mes passat que estava disposat a parlar amb Kim Jong-un tot i la tensió recent entre els dos líders.

Noticias relacionadas

contador