• Els motors gasolina obtenen els millors resultats
  • A l'últim any a Espanya, es van matricular un 90% més de cotxes elèctrics que el 2016
cbtraficocoches traffic cars motor automobile

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va concloure que els automòbils de marques japoneses i alemanyes són els que menys avaries pateixen en un any, després d'haver valorat més de 76.000 opinions d'usuaris belgues, espanyols, francesos, italians i portuguesos.

L'Organització subratlla que, de les 37 empreses que conformen el rànquing de les marques que menys passen pel taller, 11 són alemanyes i 8 japoneses, incloent-hi la presència d'alguns fabricants premium, com és el cas de Lexus (grup Toyota) o Porsche (grup Volkswagen).

També adverteix que el preu no és una variable determinant en aquest sentit, i que hi ha marques generalistes amb millors resultats que automòbils més cars. Alguns exemples d'aquest fet són, la ja esmentada Toyota, Mitsubishi, Kia i Subaru, amb molt bons resultats. En contrast, dins de les marques menys fiables, trobem marques menys sensibles al preu, com Saab o Land Rover.

Les marques que pitjors resultats van obtenir, van ser les integrants del grup italo-nord-americà Fiat Chrysler Automòbils (FCA), com Dodge o Chrysler, que ja arrossegaven "mals resultats" de classificacions anteriors.

ELS MOTORS GASOLINA, ELS MÉS FIABLES

Pel que fa a la motorització, els vehicles gasolina i híbrids presenten millors prestacions, tot i que els models propulsats per dièsel continuen sent els més venuts en aquests països. En particular, a la part alta de la classificació de fiabilitat realitzada per l'OCU, es troben dos models de Toyota de propulsió híbrida (Yaris 2014 i Auris 2015). Per contra el Hyundai i40 del 2011, i el Fiat Croma SW del 2007, tots dos amb motors dièsel, són els més mal valorats.

A Espanya es van matricular 4.000 nous cotxes elèctrics el 2017, una pujada del 90% d'acord amb l'any anterior, i 3.500 nous híbrids endollables, una pujada de més del 50% que el 2016. El major fre per a la seva compra continua sent el preu, la seva poca autonomia, i la falta de punts de recàrrega. Una gran part dels automòbils elèctrics que es matriculen són per part d'empreses, de manera que la penetració al segment de particulars continua sent molt baixa.

Els cotxes elèctrics més venuts durant aquest últim any van ser el Renault Zoe, el Nissan Leaf i el BMW i3, quant a models híbrids, el Mitsubishi Outlander, el BMW Sèrie 2 Active Tourer i el Mercedes GLC, són els tres cotxes que més vendes van registrar.

En termes nacionals, l'Organització de Consumidors i Usuaris informa que el 90% dels enquestats assegura complir els terminis de revisions recomanades, un cop conclòs el període de garantia del vehicle. El percentatge puja fins al 97% dins del període relatiu el qual ofereix el fabricant. D'aquesta manera s'estableix com "poc freqüent" l'aparició d'una avaria fruit de la manca d'atenció. El cost mitjà del manteniment bàsic al nostre país oscil·la entre els 200 i 365 €.

L'averia més recurrent és de caràcter elèctric, amb un 19% dels casos, seguit per problemes als frens i l'electrònica del motor amb un 8%.

contador