• Els vianants i els ciclistes, també s'enfronten a un altre tipus de sancions
coche musica

Els conductors no sempre són conscients de la importància de respectar la normativa de trànsit i desconeixen algunes de les infraccions (i les seves respectives sancions) a què s'enfronten segons un informe publicat per Acierto. I una de les més desconegudes és la multa de 2.400 euros a la qual s'enfrontaran els conductors que circulin amb la música massa alta a prop d'hospitals.

Una altra de les infraccions que poden passar desapercebudes entre els conductors és la de col·locar cartells d’'Es ven' a les finestretes dels vehicles, que pot saldar-se amb una multa de fins a 80 euros (segons el municipi). Per la seva banda, llançar objectes a la calçada pot comportar una sanció de 200 euros i 4 punts del carnet.

Tirar objectes a la calçada i col·locar cartells d’'Es ven' a les finestretes, altres de les conductes castigades

D'altra banda, Acierto recorda que aquells conductors que no porten la seva mascota correctament al cotxe (impedint que interfereixi en la conducció), s'enfronten a multes d'entre 100 i 200 euros. No obstant això, el 32% es decanta per deixar lliures les seves mascotes i 1 de cada 4, segons informa el comparador d'assegurances, reconeix haver-se distret per culpa seva. Així mateix, fer una 'frenada' temerària i excessivament brusca pot costar als conductors fins a 500 euros i 6 punts del carnet.

Els conductors motoritzats no són els únics que poden incórrer en aquest tipus d'infraccions. Acierto destaca que 8 de cada ciclista circulen escoltant música a través dels auriculars, una conducta penalitzada amb 200 euros que la majoria d'afectats desconeix i les conseqüències poden ser devastadores.

La raó? Que redueix la seva capacitat d'atenció. A més, fins al 40% d'ells ignora la normativa que l'afecta i fins i tot no sap quan ha de fer servir el casc (o no) obligatòriament. La senyalització i tipus de llums protagonitzen altres de les grans llacunes.

D'altra banda i tal com apunten les xifres, els vianants corren cada vegada més riscos. De fet, 3 de cada 5 reconeix que no creua per aquells llocs habilitats per a tal efecte; una pràctica que pot arribar a costar entre 80 i 200 euros.

Així mateix, gairebé el 40% dels vianants afirma desplaçar-se amb la vista fixa en el mòbil, alentint el pas. Doncs bé: travessar la calçada sense causa justificada excessivament poc a poc pot implicar una sanció de 80 euros. Els barems canvien si té lloc un accident de trànsit i es descobreix que el vianant es troba sota els efectes de l'alcohol i les drogues: fins a 1.000 euros de multa.

contador