new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street rebota de mitjana un 0,4% i el mercat es recupera així de les seves pèrdues al tancament de la sessió de dimarts, alimentades per l'increment de la tensió comercial entre la Xina i els Estats Units.

  • 38.085,80
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Intel, Microsoft i Cisco. Al Nasdaq, destaca la pujada de Netflix, que aquest dimarts va trencar per primera vegada el sostre dels 400 dòlars i va marcar màxims històrics.

La nova escalada de la tensió comercial entre la Xina i els EUA segueix mantenint en suspens els mercats

Europa no ha trigat a contraatacar als aranzels dels EUA. La resposta del bloc al proteccionisme de Donald Trump estarà fredament enfocada a danyar la figura del president i no un sector específic de la seva economia.

La Comissió Europea ha votat aquest dimecres l'aplicació d'un paquet d'aranzels per valor de 2.800 milions d'euros a les importacions de productes amb origen del país nord-americà com el bourbon, les motocicletes, els texans o la crema de cacauet.

En total, aquests 2.800 milions d'euros suposen tot just el 0,04% dels productes que Europa demanda de l'exterior i l'1% de les importacions amb origen als Estats Units.

L'agitació política als EUA també es deu a la polèmica sobre la separació dels nens migrants de les seves famílies a la frontera nord-americana. Un assumpte que ha cobrat encara més importància després que els EUA anunciés el seu abandonament del Consell dels Drets Humans de les Nacions Unides, citant el seu suport a Israel.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza pla a l'espera de la reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i que tindrà lloc aquest divendres a Viena (Àustria). El barril West Texas, referència als EUA, repunta un 1% fins als 65,73 dòlars.

ÀSIA I EUROPA ES VESTEIXEN DE VERD

El Vell Continent es tenyeix de verd aquest dimecres a cinc dels seus principals índexs (IBEX 35 +0,97%, CAC 40 +0,18%, DAX 30 +0,12%, FTSE 100 +0,85% I PSI 20 +0,05%). En el cas del selectiu espanyol, L'IBEX es recolza en Santander i BBVA per avançar i reconquesta amb força els 9.800 punts (+1%. 9.850 punts). Altres valors, com DIA o ArcelorMittal, també lideren l'índex.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,17% respecte al dòlar, fins als 1,1566.

Les borses asiàtiques han rebotat moderadament després del 'dimarts negre'. El Hang Seng de Hong Kong, per la seva banda, ha pujat un 1%, igual que el Kospi sud-coreà, mentre al Japó, el Nikkei ha escalat un 1,24%, impulsat pel retrocés del ien respecte al dòlar, que ha tornat al canvi a les 109,90 unitats per dòlar.

En altres llocs, els índexs del Pacífic han pujat un 1,16%, Austràlia, i mig punt Nova Zelanda, mentre Singapur ha remuntat un 0,63%, Tailàndia ho fa un 1% i Malàisia, un 0,17%.

Noticias relacionadas

contador