• A més, es publiquen les dades d'inflació i les vendes al detall
  • Els índexs novaiorquesos es revaloren més del 3% aquest any
broker6602881

Obertura mixta a Wall Street, que permet al Dow Jones (+0,3%) marcar, una jornada més, nous màxims històrics per sobre dels 25.600 punts. Una cosa que ja s'ha convertit en costum durant els últims mesos però que no deixa de ser excepcional. El Nasdaq cau de forma moderada un 0,05%, mentre l'S&P 500 també marca un nou rècord en pujar un 0,1%.

  • 37.775,38
  • -

Tant el Dow Jones, com l'S&P 500 i el Nasdaq han protagonitzat un fulgurant començament d'any (després d'un excel·lent 2017) i acumulen ja guanys anuals superiors al 3%, que ascendeix al 4,5% en el cas del Nasdaq.

La tendència alcista del mercat sembla no tenir fi, però a nivell estratègic, els analistes de Piper Jaffray, que s'han mostrat positius amb la Borsa de Nova York des de 2012, han assenyalat que pot produir-se una correcció de fins al 20% a Wall Street durant 2018.

Tot i que en la seva opinió aquesta correcció no alterarà la tendència alcista secular del mercat, han recomanat als seus clients augmentar l'efectiu en les seves carteres, perquè la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys (actualment al 2,546% però que ha superat aquesta setmana el 2, 6%) va camí d'entrar en el que denominen 'zona de perill' (entre el 2,6% i el 2,7%).

En la seva opinió, "l'actual mercat alcista secular resistirà" el que denominen una "correcció saludable en el curt i mitjà termini". En aquest sentit, ha afegit que "el mercat alcista seguirà aquí, però una correcció molt significativa està començant a desenvolupar-se".

RESULTATS DE JP MORGAN

A l'actualitat de la jornada, un dels 'plats forts' seran els resultats de dos dels bancs nord-americans més importants. JP Morgan ha estat el primer dels grans bancs dels EUA en presentar els seus comptes del quart trimestre i de l'any 2017. L'entitat ja va avisar i s'ha complert. La reforma fiscal de Donald Trump ha llastrat els seus comptes, sobretot durant el quart trimestre de l'any. El banc va guanyar durant aquest període de temps 4.232.000 de dòlars, un 37% menys que durant el mateix període de 2016. Les seves accions cauen lleugerament un 0,2%.

D'altra banda, Wells Fargo també ha presentat els seus comptes, però s'ha vist beneficiat per la reforma fiscal de Trump. L'entitat ha obtingut uns beneficis de 6.200 milions de dòlars, xifra que representa un 17% més que durant el mateix període de l'any anterior. No obstant això, les seves accions cedeixen un 1%.

Un altre protagonista negatiu és Facebook, que es desploma un 5% després de presentar la seva nova 'timeline'. L'empresa potenciarà les publicacions de contactes i grups al seu News Feed, en detriment d'aquelles procedents d'empreses, marques i mitjans de comunicació. El CEO de la companyia, Mark Zuckerberg, ha reconegut que el contingut corporatiu públic acapara ara la majoria d'espai de la plataforma i que la mesura reduirà el temps dedicat a la xarxa social.

L'EURO ES DISPARA

Una altra de les referències del dia és la pujada de l'euro respecte al dòlar després de l'acord assolit a Alemanya per formar Govern. La divisa europea s'aprecia un 0,7% i supera el nivell d’1,21 dòlars per primera vegada des de 2014, fet que li obre la porta cap als 1,26 dòlars, segons anticipen els experts de 'Bolsamanía'.

En aquest escenari, cobren especial rellevància les dades que s'han publicat aquest divendres als EUA, sobretot els d'inflació. Els preus han repuntat un 0,1% al desembre, fins al 2,1% en taxa anual. I la inflació subjacent, excloent-ne els aliments i l'energia, ha repuntat un 0,3% i ha tancat l'any a l'1,8%, una dècima per sobre del que s'esperava.

La dada de vendes al detall, molt important per calibrar el creixement econòmic, perquè suposen dos terços del PIB, ha mostrat una pujada del 0,4%, en línia amb les previsions, tant en l'indicador general com en el que exclou les vendes de automòbils, considerat més fiable.

Al mercat de matèries primeres, el petroli relaxa el seu avanç després de marcar màxims des de desembre de 2014 durant les últimes sessions. El cru Brent cau lleugerament un 0,04%, fins a 69,23 dòlars, mentre el West Texas cedeix un 0,4%, fins a $63,57. Per la seva banda, l'unça d'or es revalora un 0,74%, fins a 1.332 dòlars.

Noticias relacionadas

contador