• Els inversors es preparen ja per a la cita amb la Reserva Federal de la setmana que ve
  • El preu del petroli continua amb el seu rebot per l'esperat repunt de la demanda mundial
cbwallstreet2

Suaus caigudes a Wall Street, després de les dades d'inflació corresponents al mes d'agost als Estats Units i després que els índexs marquessin nous rècords durant la sessió de dimecres.

  • 37.775,38
  • -

Com a curiositat, l'S&P 500 ha marcat 33 rècords en preus de tancament des del començament de l’any, més del doble que la seva mitjana anual des de 1945, la qual cosa demostra l'enorme fortalesa de la renda variable nord-americana.

Sobre les dades d'inflació d'agost, el consens esperava un repunt del 0,3% en els preus, a causa que l'huracà Harvey va obligar a tancar una quarta part de les refineries del país, fet que va elevar el preu de la gasolina de manera important. Finalment, els preus van pujar un 0,4% el mes passat i la taxa interanual ha repuntat fins a l'1,9%, a prop de l'objectiu del 2% establert per la Reserva Federal. La inflació subjacent, sense aliments ni energia, va repuntar dues dècimes, en línia amb les previsions, fins a l'1,7% interanual.

Recordem que la Reserva Federal dels EUA (Fed) es reuneix la setmana que ve. El mercat anticipa que el banc central ha de comunicar el pla per començar a reduir la mida del seu voluminós balanç, que actualment ascendeix a 4,5 bilions de dòlars.

Els inversors també esperen que l'impacte econòmic de curt termini provocat pels huracans durant els últims dies obligui la Fed a retardar la seva pròxima pujada de tipus fins a 2018, davant l'objectiu de Janet Yellen d'apujar els interessos una vegada més el 2017. Tot això malgrat l'esperat repunt de la inflació ja comentat.

A l'actualitat corporativa, Apple segueix centrant l'atenció del mercat després de registrar pèrdues durant dues sessions consecutives. De moment, sembla que la presentació dels nous iPhones no ha impressionat massa els inversors.

Després del tancament del mercat, un altre gegant tecnològic com Oracle, fabricant de programari empresarial i que ha apostat de manera important pel 'cloud computing', serà protagonista en presentar els seus resultats trimestrals.

Al mercat de matèries primeres, el petroli continua amb el seu rebot i registra guanys del 0,5% en el cas del West Texas, fins a 49,55 dòlars; i del 0,3% si observem el comportament del cru Brent, fins als 55,35 dòlars. L’'or negre' s'ha vist afavorit aquesta setmana per un informe de l'Agència Internacional de l'Energia, en el qual anticipa la major pujada de la demanda mundial de petroli aquest any des de l'exercici 2015. A més, 'Bloomberg' afirma que l’OPEP estudia estendre la seva retallada de producció més enllà de març de 2018.

D'altra banda, l'unça d'or cau un 0,05%, fins a 1.327 dòlars. Al mercat de divises, l'euro puja lleugerament un 0,08%, fins a 1,1896 dòlars. El conegut inversor Marc Faber ha explicat que les polítiques de Donald Trump el fan ser negatiu amb el comportament del dòlar. "Només amb veure les polítiques de l'Administració Trump, és fàcil veure que no provocaran fortalesa en el dòlar a llarg termini", ha assenyalat a CNBC. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,19%.

Noticias relacionadas

contador