• El Nasdaq 100 es va revalorar a prop d'un 3% durant la setmana passada
  • De moment, res aconsegueix frenar la tendència alcista del mercat
cbwallstreet2

Obertura plana i sense tendència definida a Wall Street, cosa que permetrà als índexs novaiorquesos marcar nous màxims històrics i prosseguir amb el seu festival alcista el 2018.

  • 5.593,49
  • -

El Dow Jones va tancar la primera setmana borsària de l'any per sobre dels 25.000 punts i amb un guany de l’1,4%, mentre l'S&P 500 va pujar un 1,9% i el Nasdaq 100 es va revalorar un 2,9%. Com a curiositat, l'S&P 500 ha marcat màxims durant les quatre primeres sessions de l'any, cosa que no passava des de 1964, quan ho va fer durant sis sessions seguides.

La renda variable nord-americana no es va mostrar preocupada per un informe d'ocupació de desembre, publicat divendres passat, que es va situar per sota del que s'esperava pel que fa a la creació de llocs de treball. A més, l'ISM serveis de desembre també va baixar més del previst.

No obstant això, de moment els experts no es mostren preocupats per aquestes dades, sobretot després de la fortalesa econòmica del quart trimestre. "Tot i la desacceleració del ritme de creixement mensual de l'activitat als sectors de serveis, aquest segueix sent elevat i consistent amb un creixement sòlid de l'economia", assenyalen des de Link Securities.

En relació a l'evolució dels preus, "el lleuger repunt del subíndex de preus pagats indica que el repunt de la inflació pot estar a la volta de la cantonada", apunten aquests experts. Per a aquesta setmana, les dades més rellevants seran els d'inventaris setmanals de cru del proper dimecres i les vendes al detall i l'IPC de desembre, que es publicaran divendres. La previsió és que els preus repuntin un 0,2% i que les vendes augmentin a un ritme del 0,4%.

EMPRESES

A l'escena corporativa, el grup biofarmacèutic Celgene ha anunciat la compra d'Impact Biomedicines per 7.000 milions de dòlars.

A més, els analistes d'UBS han elevat el preu objectiu de FedEx fins a 302 dòlars des de $264 i la seva recomanació fins a 'comprar' des de 'mantenir', mentre Deutsche Bank ha augmentat la valoració d'UPS fins a 145 dòlars des de $135 i ha reiterat el consell de 'comprar'.

D'altra banda, el fabricant de xips Nvidia està treballant amb Uber, Volkswagen i Baidu en el desenvolupament de cotxes sense conductor, segons ha confirmat a la fira tecnològica Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas.

A nivell internacional, segons informa 'Politico', l'administració Trump prepara la imposició de nous aranzels als productes xinesos, tant pel que fa a importacions d'acer com a drets de propietat intel·lectual, que poden provocar una guerra comercial amb el gegant asiàtic.

DIVISES I MATÈRIES PRIMERES

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,3%, fins a 1,20 dòlars, després dels comentaris agressius de diversos membres de la Reserva Federal (Fed). Per exemple, Loretta Mester, presidenta de la Fed de Cleveland, ha comentat que la fortalesa econòmica dels EUA pot provocar quatre pujades de tipus d'interès per part del banc central, per sobre de les tres pujades que espera el consens.

I John Williams, president de la Fed de San Francisco, ha assenyalat que la reforma fiscal impulsarà el creixement el 2018, fet que pràcticament assegura tres pujades del preu del diner durant els propers dotze mesos.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,6%, fins a 61,80 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,3%, fins a 67,85 dòlars, a prop dels seus màxims de la setmana passada i des de maig de 2015. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.320 dòlars.

Noticias relacionadas

contador