• Els inversors seguiran amb interès les seves paraules i el to del seu discurs
  • La temporada de resultats s'apropa per als grans bancs nord-americans
0cb853

Wall Street cotitza sense tendència definida i escàs moviment, a l'espera de la roda de premsa de Donald Trump, prevista per les cinc de la tarda hora espanyola.

  • 37.753,31
  • -
  • 17.493,62
  • -1,24%
  • 5.579,63
  • -

Serà la primera compareixença del president electe davant els mitjans de comunicació i ha desperado un gran interès, tant entre els inversors com en l'escena geopolítica. El mercat vol veure quins són les prioritats en matèria econòmica, mentre a nivell polític hi ha una forta controvèrsia pel paper que ha jugat Rússia en les eleccions americanes i les fosques pràctiques del Kremlin per recolzar a Trump.

"No és descartable que la intervenció de Trump no compleixi amb totes les (expectatives), la qual cosa podria comportar certes preses de beneficis en la renda variable occidental, especialment en els valors que millor ho han fet des de les eleccions: bancs, asseguradores, mineres, materials, algunes indústries...", adverteixen des de Link Securities.

Bolsamanía seguirà l'esdeveniment en directe, ja que els comentaris del president de ben segur mouran el mercat. De moment, Trump ha assenyalat fa uns minuts en Twitter que les notícies sobre les seves relacions amb Rússia són falses i que es tracta d'una cacera política. Fins i tot s'ha preguntat retòricament si viu en l'Alemanya nazi.

El dilluns, Wall Street va tancar amb signe mixt. El Nasdaq va marcar màxim històrics en 5.531,82 punts després de pujar un 0,19%, però el Dow Jones va caure un 0,38%, fins als 19.887,38.

Les perspectives tècniques per Wall Street són bones, però sense oblidar que una correcció pot ocórrer a qualsevol moment després del ral·li dels dos últims mesos

Respecte al Dow Jones, César Nuez, analista de Bolsamanía, comenta que el més normal és que acabi superant els 20.000 punts i es dirigeixi cap als 20.500 punts. No obstant això, aquest expert també recorda que no ha registrat cap correcció en els últims dos mesos. "El suport a vigilar es troba en els 19.718 punts. Només un tancament per sota d'aquest nivell de preus ens faria pensar en una correcció d'envergadura", explica.

A nivell empresarial, el centre d'atenció dels inversors es troba en la temporada de resultats del quart trimestre. Les empreses més importants que publicaran els seus comptes seran els bancs. El divendres, serà el torn de JP Morgan Chase, Bank of America i Wells Fargo. El sector bancari ha estat un dels grans beneficiats del triomf de Trump, ja que registra guanys mitjans superiors al 15% des de la seva victòria.

En l'escena econòmica, falten per publicar-se els inventaris setmanals de cru als EUA. El cru West Texas puja lleugerament aquest dimecres per primera vegada en tres dies, després de les notícies que s'han publicat sobre les retallades de subministrament d'Aràbia Saudita a Àsia. El principal exportador de petroli del món ha informat a alguns dels seus clients asiàtics que reduirà lleugerament la seva oferta de cru al febrer.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,3%, fins a 1,0520 dòlars. De moment, la monera europea frena el seu rebot dels últims dies, després de marcar mínims de 14 anys en el seu encreuament contra el 'bitllet verd' en 1,0341 dòlars el passat 3 de gener. Finalment, el bo americà a 10 anys cau un 0,1%, mentre la seva rendibilitat repunta lleugerament per sobre del 2,38%.

Noticias relacionadas

contador