• El secretari del Tresor, Steven Munchin, espera una reforma fiscal abans d'agost
  • La Fed va assenyalar que pujarà els tipus aviat, segons les actes de la seva última reunió
cbyellen822e3

Wall Street es torna baixista i cotitza en negatiu després que el Dow Jones hagi marcat nous màxims històrics per desena jornada consecutiva, la millor ratxa dels últims 30 anys.

  • 38.239,98
  • -
  • 17.210,89
  • 1,02%
  • 5.527,54
  • -

Les caigudes del Dow són moderades, però les del Nasdaq són properes a l'1%. El fet que Wall Street porti un llarg període de temps sense registrar cap caiguda superior a l'1% fa preveure als experts que, quan aquesta es produeixi, la correcció pot ser de certa envergadura. No obstant això, a curt termini, els mercats semblen ben suportats.

A nivell empresarial, nou xoc entre l'Administració Trump i Apple, que ha decidit recolzar els estudiants transsexuals, a causa que el nou president vol fer marxa enrere i impedir que els centres escolars dels Estats Units permetin els nens i joves transgènere usar els banys d'acord al gènere amb el qual s'identifiquin.

En el capítol de resultats, les accions de Tesla Motors cauen un 6% després que el fabricant de cotxes elèctrics fundat per Elon Musk publiqués anit els seus resultats trimestrals, que van suposar unes pèrdues per sobre del previst.

Respecte la reforma fiscal que ha anticipat Trump i que ha estat el gran combustible alcista per a la borsa americana les últimes setmanes, el president ha assegurat que primer hauran de presentar la reforma del sistema sanitari, que podria estar llesta a mitjan març. Aquest dijous, el nou secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha comentat a CNBC que espera una reforma fiscal "significativa" que sigui aprovada pel Congrés abans de les vacances d'agost.

A més, durant la sessió s'han publicat les dades setmanals de desocupació (lleugerament per sobre de l'esperat) i l'índex de preus d'habitatge, que va pujar al desembre un 0,4%. D'altra banda, les actes de l'última reunió de la Fed, publicades aquest dimecres, van mostrar que hi haurà una altra pujada de tipus "molt aviat" i que la majoria de l'òrgan executiu de la Fed tan sols observa un "risc modest" que les pressions inflacionistes s'incrementin de manera important.

"Molts participants van expressar la seva visió que podria ser apropiat elevar, de nou, els tipus d'interès molt aviat, si la informació rebuda al mercat laboral i la inflació està en línia o és més forta que les expectatives actuals", va assenyalar la Fed a la seva reunió de política monetària de finals de gener.

Al mercat de petroli, el cru West Texas puja un 1,6%, fins als 54,46 dòlars, després dels inventaris setmanals de cru als EUA, que han pujat menys de l'esperat. I al mercat de divises, l'euro puja un 0,2%, fins als 1,0584 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,38%.

Noticias relacionadas

contador