• El mandat de Trump i dels màxims històrics han marcat les cotitzacions d'aquest exercici
inversores-contentos2

Mentre que a Europa se li fa llarg el 2017, Wall Street no vol que s'acabi. Els tres principals índexs nord-americans (S&P 500, Nasdaq i Dow Jones) cotitzen amb lleugeres pujades aquest divendres. Una 'ultima festa' d'un any marcat pels guanys generalitzats, el mandat de Donald Trump i els múltiples màxims històrics.

De fet, el Dow Jones va marcar aquest dijous un nou màxim històric (el número 71 d'aquest any) als 24.837 punts en revalorar-se un 0,26%. El comportament a l'any de l'índex que recull les 30 companyies industrials més importants ha estat d'un repunt del 25,68%. Durant aquesta jornada es revalora un 0,05%.

Per la seva banda, l'S&P 500, l'índex de les 500 empreses més representatives dels Estats Units, repunta aquest any un 20,04%, aquesta jornada repunta un 0,03% i se situa als 2.688 punts (a prop del seu últim rècord als 2.690 punts). Finalment l'índex tecnològic Nasdaq arrenca la jornada pràcticament pla i es posiciona als 6.946 punts, gràcies a una revaloració del 29% en aquest 2017.

Goldman Sachs serà un dels protagonistes de la jornada. La implementació de la reforma fiscal impulsada per Donald Trump, que rebaixa significativament l'impost de societats i imposa una taxa als diners repatriat per les multinacionals, resultarà en un impacte negatiu d'uns 5.000 milions de dòlars (4.172.000 d'euros) al resultat del banc corresponent al quart trimestre de 2017, segons ha informat l'entitat.

Els analistes de Link Securities recorden que "la passada sessió va ser molt similar a la del dia precedent, tancant els principals índexs amb lleugers avenços, cosa que va permetre al Dow Jones a marcar un nou rècord històric. En aquest mercat també va destacar el repunt de la rendibilitat dels bons del Tresor, després de la caiguda del preu d'aquests actius".

Això va afavorir el comportament dels valors del sector financer, "tot i que, sorprenentment els que millor ho van fer al tancament de la jornada van ser les companyies de telecomunicacions, els REITs (immobiliàries patrimonialistes) i les utilitats, valors tots ells que surten "perjudicats" per l'augment de les rendibilitats dels bons i que, per això, solen reaccionar de forma negativa a aquest fet", recorden els analistes. A Europa, el final d'any està sent diferent. Els mercats estan cotitzant a la baixa amb l'FTSE londinenc com l'excepció que repunta un 0,85%. Els mercats asiàtics, per la seva banda, han acabat l'any de forma mixta.

Al mercat de les divises, el canvi de l'euro enfront del 'bitllet verd' ha superat aquest divendres, últim dia de negociació de 2017, la cota dels 1,20 dòlars, un llindar que no superava des del passat mes de setembre i que suposa una revaloració superior al 14% a l'any. En concret, la moneda comuna europea arribava a canviar-se per 1,2002 dòlars, enfront dels 1,1941 dòlars del tancament de dijous, el seu millor canvi des del passat 22 de setembre.

Noticias relacionadas

contador