• Una correcció de curt termini és probable, però de moment no hi ha indicis
  • Encara s'ha de publicar l'índex d'indicadors avançats
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Els futurs americans anticipen una obertura sense tendència definida a Wall Street, que continua cotitzant en zona de màxims històrics després del tancament mixt del dijous (el Dow Jones va marcar màxims històrics per sisena jornada consecutiva).

  • 38.085,80
  • -
  • 17.430,50
  • -0,55%
  • 5.572,09
  • -

Fins ara, el Dow Jones ha pujat un 1,7% aquesta setmana, l'S&P un 1,4% i el Nasdaq un 1,3%. El fet que Wall Street estigui tancat dilluns que ve, per la festivitat del 'Dia dels Presidents', fa presagiar una sessió de transició amb un reduït volum de negociació.


Malgrat la forta inèrcia alcista dels últims dies, sembla que el mercat comença a donar símptomes d'esgotament i, per aquest motiu, els analistes tècniques afirmen que una correcció és probable en qualsevol moment. Encara així, de moment no hi ha indicis d'una caiguda a curt termini.

Craig Erlam, analista d'OANDA, destaca el to cautelós dels inversors malgrat les últimes pujades, fet que reflecteix, segons la seva opinió, el "major risc en l'escenari polític". Aquest expert considera "estrany" el comportament de l'Or, que ha mostrat una gran resistència malgrat la pujada de les borses i el dòlar.

Els nous màxims que l'S&P 500 va marcar dijous han elevat la seva valoració fins als 20 bilions de dòlars, amb 41 empreses que superen els 100.000 milions

Un altre actiu considerat refugi, com el ien japonès, també s'ha mostrat fort i cotitza prop de màxims d'onze setmanes en el seu encreuament contra l'euro i el dòlar. "Els inversors són alcistes amb les accions, però els actius refugi també pugen, fet que suggereix falta de confiança als mercats en aquest moment", adverteix aquest expert.

En qualsevol cas, els nous màxims que l'S&P 500 va marcar dijous han elevat la seva valoració fins als 20 bilions de dòlars, amb 41 empreses que superen els 100.000 milions de dòlars en capitalització borsària. Tècnicament, César Nuez, analista de Bolsamanía, afirma que "entraria dins de la normalitat una correcció fins al nivell dels 2.300 punts".

A nivell empresarial, les companyies que avui divendres publicaran els seus resultats són Deere, JM Smucker i Campbell Soup. Dos dels valors del Dow Jones que ofereixen bones perspectives tècniques de cara a les properes sessions són Cisco Systems i 3M.

A l'escena econòmica, encara s'ha de publicar l'índex d'indicadors avançats, que segons els experts de Bankinter "mostrarà de nou la solidesa del cicle americà". El consens espera una dada positiva del 0,5%. "Es tractaria d'un bon registre perquè compara amb una mitjana de 0,3% per a l'últim trimestre i de +0,15% per tot el 2016", afegeixen els experts.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,22%, fins als 1,0649 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa de forma moderada fins al 2,42%. A més, el preu del petroli cau un 0,3%, fins als 53,18 dòlars, en el cas del West Texas.

Noticias relacionadas

contador