• La Fed celebra una reunió de política monetària aquest dimecres sense compareixença de Yellen
  • Facebook presentará sus cuentas trimestrales después del cierre del mercado
yellen, fed, janet yellen

Els inversors tenen diversos focus d'atenció aquest dimecres. D'una banda, els resultats empresarials continuen i per un altre, aquest dimecres se celebra la reunió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed). Amb tot això, Wall Street cotitza amb pujades superiors al 0,2% de mitjana, després que el dimarts, els tres principals índexs de la Borsa de Nova York tanquessin en positiu, fins i tot el Nasdaq, que es va revalorar un 0,02%.

  • 37.986,40
  • -
  • 481,07$
  • -4,13%

Facebook serà una de les referències empresarials que presentarà els seus comptes després del tancament del mercat. El consens d'analistes recollit per Factset estima que informarà d'uns beneficis de 3.338 milions de dòlars, un 18,3% més que en el mateix període de l'any. Les accions de la companyia de Mark Zuckeberg esperen amb pujades del 0,25% als comptes.

D'altra banda, Coca-cola ja ha presentat els seus comptes abans de l'obertura de Wall Street. Amb un nou cap executiu al comandament, Coca-cola ha informat que els seus resultats van superar les expectatives dels analistes. El fabricant de begudes també va emetre un pronòstic més optimista per als guanys per a l'any complet. Les seves accions cauen més d'un 1%. Coca-cola Company ha guanyat un 60,2% menys que l'any passat en el segon trimestre.

A part dels resultats, la Fed acapararà l'atenció. No s'esperen sorpreses al final d'una reunió en la qual no hi haurà actualització de perspectives ni discurs posterior de la seva presidenta, Janet Yellen. Únicament un comunicat en el qual, tret que el banc central pretengui descol·locar al mercat, es mantindran els tipus entre l'1% i l'1,25%. Això sí, qualsevol pista sobre la normalització del 'preu dels diners' o de la futura reducció del balanç serà important per als inversors.

També hauran d'estar atents a l'evolució de l'euro/dòlar després d'arribar a tocar el nivell d'1,1712 dòlars aquest dimarts, màxims de 23 mesos. Abans de l'obertura, l'euro es mantenia plà en els 1,1648 'bitllets verds'. Per la seva banda, el petroli cotitza amb pujades de l'1%, amb el Brent tornant a saltar per sobre dels 50 dòlars impulsat per la feblesa més gran del 'bitllet verd' i en l'opinió procliu a estendre les retallades per part de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP). El barril del West Texas, de referència als EUA, cotitza amb pujades del 0,96% fins als 48,36 dòlars.

En el pla polític, la reforma sanitària dels EUA torna a estar sota el focus. El dimarts a la nit, un pla per derogar i reemplaçar l'Obamacare no va aconseguir els 60 vots que necessitava per ser aprovat, amb només 43 vots a favor i 57 en contra, segons Reuters.

Noticias relacionadas

contador