yield curve wall street

Vendes moderades a Wall Street, que sembla incapaç de superar la incertesa que han provocat les últimes declaracions del president dels EUA, Donald Trump. El dirigent va assenyalar que no estava "satisfet" amb el resultat de l'última ronda de negociacions amb la Xina. I per si això fos poc, va posar també en dubte la seva pròxima reunió amb el líder nord-coreà Kim Jong-un, prevista per al proper 12 de juny.

  • 38.085,80
  • -
  • 17.430,50
  • -0,55%
  • 5.572,09
  • -

A Àsia les paraules de Trump han caigut com una gerra d'aigua freda i han provocat que tots els mercats del continent acabin en vermell, i ara sembla que la Borsa de Nova York pot seguir el mateix camí. És més, la tònica que estan marcant els índexs europeus aquest dimecres, amb caigudes de l'1,5% de mitjana, tampoc ajuden.

Els inversors nord-americans esperen amb avidesa per conèixer les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), a la recerca d'una pista que confirmi si hi haurà o no una pujada de tipus al juny. El president d'aquest organisme, Jerome Powell, va dir que la inflació anual s'acosta a l'objectiu del 2% a mitjà termini, cosa que significa que seguirà amb la seva política de retirada d'estímuls de manera gradual i continuada.

A més de tot això, els inversors han conegut l'índex del mercat hipotecari, que ha retrocedit un 2,6%. Un cop s'obri el mercat, es publicaran altres dades macroeconòmiques, com el PMI manufacturer, compost i de serveis, la venda d'habitatges nous d'abril i els inventaris setmanals de petroli.

A l'àmbit empresarial aquest dimecres destaquen dues companyies: Target i Tiffany. La companyia de joieria Tiffany ha presentat els seus resultats del primer trimestre, durant el qual va obtenir un benefici de 142.300.000 de dòlars (121 milions d'euros), xifra que suposa una millora del 53,2% respecte al mateix període de 2017. A més, la companyia, famosa per la seva aparició en la pel·lícula 'Esmorzar amb diamants', ha revisat a l'alça els seus pronòstics de cara al conjunt de l'exercici. En concret, espera augmentar el benefici per acció en el conjunt de l'exercici fins a un rang d'entre 4,50 i 4,70 dòlars, enfront de l'anterior forquilla d'entre 4,25 i 4,45 dòlars. En les operacions prèvies al toc de campana les accions de Tiffany pugen més d'un 14%.

Per la seva banda, Target cau més d'un 4% al premarket després d'haver presentat els comptes del trimestre finalitzat el passat 5 de maig. En concret, la cadena de grans magatzems va registrar més vendes (augmentar un 3,5% fins als 16.560 milions de dòlars enfront de la caiguda de l’1,3% registrada durant el mateix període de l'any passat), tot i que aquestes dades van ser insuficients a causa de la dada del benefici. Segons ha comunicat la companyia, durant el trimestre va guanyar un 5,9% més fins als 718 milions de dòlars, o 1,33 dòlars per acció, enfront dels 678 milions de dòlars, o 1,22 dòlars per acció, del mateix trimestre l'any anterior. Les previsions dels experts apuntaven a un benefici més gran.

Noticias relacionadas

contador