• Netflix va presentar ahir, al tancament, els seus comptes i puja un 6%
  • Goldman Sachs ha presentat els seus resultats, que han estat millors del que s'esperava
  • Els inversors continuen atents al conflicte entre els EUA, Rússia i Síria
Wall street america US USA signs

Wall Street continua comprant després de la bona jornada d'aquest dilluns i els resultats empresarials de Netflix i de Goldman Sachs, que centren l'atenció del mercat. Els inversors tampoc perden de vista el conflicte geopolític entre els EUA, Rússia i Síria.

  • 37.857,63
  • -

Netflix va presentar els seus resultats aquest dilluns al tancament de la sessió, per la qual cosa és aquest dimarts quan cotitzarà els comptes. Per ara, la plataforma de sèries cotitza amb pujades del 6% a Wall Street. Netflix va sumar 7,4 milions de nous subscriptors, per sobre de les seves pròpies previsions. Pel que fa als beneficis, Netflix va guanyar 290,1 milions de dòlars, o 64 centaus per acció, durant els tres primers mesos de l'any enfront dels 178 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior, un 63% més.

D'altra banda, aquest dimarts s'han coneguts els resultats de Goldman Sachs, que ha guanyat 2.830 milions de dòlars durant el primer trimestre i els seus ingressos han augmentat un 25% fins als 10.040 milions de dòlars, el seu màxim dels últims tres anys. Les seves accions pugen un 1,4% a Wall Street.

També ha rendit comptes al mercat Johnson & Johnson. El fabricant de productes financers ha comptabilitzat un benefici net de 4.367 milions de dòlars (3.530 milions d'euros) durant el primer trimestre del 2018, xifra que representa un descens d'un 1,24% respecte als guanys registrats durant el mateix període de l'any precedent, segons ha informat en un comunicat. Les seves accions cauen un 0,64% al mercat, encara que les xifres són millors del que s'esperava.

En un altre ordre de coses, el conflicte geopolític entre els EUA i Síria continua centrant l'atenció. No obstant això, els temors que vagi a més aquest conflicte han disminuït. Donald Trump, president dels EUA, va complir amb la seva amenaça la nit de divendres a dissabte i els EUA va bombardejar diversos objectius estratègics de Síria, en aliança amb el Regne Unit i França, després del suposat atac amb armes químiques llançat pel règim de Baixar al-Assad.

PUJA EL PIB DE LA XINA

A l'aspecte macroeconòmic, aquest dimarts destaca la publicació del PIB de la Xina. L'economia del país asiàtic ha crescut un 6,8% al primer trimestre i supera l'objectiu marcat pel Govern. El PIB del país asiàtic va arribar als 19,87 bilions de iuans (3,16 bilions de dòlars, 2,55 bilions d'euros), amb un creixement del 3,2% interanual al sector primari, del 6,3% al secundari o industrial i del 7,5% al sector terciari o serveis.

Mentrestant, Donald Trump no para. El president dels Estats Units continua en la seva croada contra la Xina per defensar una relació comercial justa entre els dos bàndols. Després de la imposició d'aranzels per valor de 150.000 milions de dòlars, l'Oficina de Representació Comercial dels Estats Units (USTR) medita proposar un tercer paquet de mesures proteccionistes per l'injust tracte que el gegant asiàtic ofereix a les grans tecnològiques nord-americanes.

L'FMI ​​MILLORA LA SEVA PREVISIÓ PELS EUA

A nivell global, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha elevat dues dècimes la seva previsió de creixement econòmic per als EUA el 2018 i 2019.

D'altra banda, als EUA es coneixerà la dada d'inici d'habitatges i l'enquesta de confiança empresarial. Una mica més tard es coneixerà les dades de producció industrial. Pel que fa a la Reserva Federal, diversos membres del banc central realitzaran discursos.

A Madrid, el president de la Fed de San Francisco, John Williams, participarà en el Simposi Internacional de NABE Bank of Spain. Mentrestant, als Estats Units, el president de la Fed de Filadèlfia, Patrick Harker, parlarà a la Universitat de Saint Joseph a Filadèlfia, mentre que el president de la Fed de Chicago, Charles Evans, assistirà a l'Esmorzar del Club Rotari de Chicago.

D'altra banda, el president Donald Trump realitzarà una visita oficial de treball de dos dies per al primer ministre japonès, Shinzo Abe, a Florida, on s'espera que els dos líders parlin sobre pau i estabilitat a la regió de l'Indo-Pacífic, comerç i inversions.

ALTRES MERCATS

Les borses del Vell Continent cotitzen amb pujades, després que dilluns totes tanquessin amb caigudes encara que moderades. I és que fa unes setmanes que estan pujant, però fent-ho 'a la callada', amb moviments molt pausats. De fet, ni la situació entre els Estats Units i la Xina ni la crisi a Síria semblen alterar uns inversors cada vegada més acostumats a conviure amb el 'nou normal' que suposen les 'anades i vingudes' del president nord-americà, Donald Trump.

Els preus del petroli cotitzen amb pujades lleugeres aquest dimarts per la preocupació que es produeixin interrupcions de subministrament, especialment al Pròxim Orient. El barril de Brent, de referència a Europa, puja un 0,03% fins als 71,44 dòlars, mentre que el barril West Texas cotitza als 66,26 dòlars amb una alça del 0,06%.

El dòlar puja aquest dimarts en interpretar els inversors que els atacs contra Síria liderats pels EUA no es convertiran en un conflicte de dimensions majors al Pròxim Orient, segons recull Reuters. L'euro, però, es canvia a 1,2368 'bitllets verds'.

Noticias relacionadas

contador