• L'S&P 500 ha millorat el seu aspecte tècnic després de les últimes pujades
  • La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins gairebé el 3%
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Compres suaves a Wall Street després que el Dow Jones hagi aconseguit tancar en positiu durant les últimes set jornades. Això ha permès a la Borsa de Nova York recuperar posicions i ha reforçat l'optimisme dels inversors.

  • 37.775,38
  • -

Durant les últimes cinc sessions, el Dow Jones va avançar un 2,3%, l'S&P 500, un 2,4% i el Nasdaq, un 2,7%. El bon comportament de la renda variable nord-americana ha permès al S&P 500 a marcar un primer tancament per sobre de l'últim màxim decreixent, cosa molt positiva per anàlisi tècnica.

Al mercat s'especula amb avenços a les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina i això ha estat ben rebut pels operadors. Aquestes especulacions es produeixen després dels comentaris del president Donald Trump durant el cap de setmana, que s'ha compromès a ajudar a la companyia tecnològica xinesa ZTE Corp. a "tornar al negoci, ràpidament" després que una prohibició nord-americana hagi obstaculitzat significativament l'activitat de la companyia asiàtica.

La piulada de Trump de diumenge en què va fer aquest anunci es va produir abans de la segona ronda de converses comercials entre els Estats Units i la Xina que tindrà lloc aquesta setmana. Els funcionaris busquen trobar una manera de resoldre la disputa comercial en curs, tot i que Pequín ja ha dit que no canviarà la seva posició actual durant els pròxims dies.

ECONOMIA

Al tauler econòmic, aquest dilluns no es publicaran referències destacades. No obstant això, el dimarts coneixerem les vendes al detall d'abril als EUA, un indicador important de l'evolució del consum privat. S'espera un repunt del 0,3% per la dada general i del 0,5% per la dada que exclou la partida d'automòbils.

Dimecres, es publicaran referències del sector constructor, com els inicis d'habitatges i els permisos de construcció d'abril. Al sector manufacturer, el consens espera que la producció industrial del mateix mes avanci un 0,5%. Finalment, dijous coneixerem les dades setmanals d'atur.

ALTRES MERCATS

Al mercat de petroli, el cru West Texas avança un 0,18%, fins als 70,83 dòlars, molt a prop del seu màxim anual dels 71,89 dòlars marcat el passat divendres. Per la seva banda, el petroli Brent repunta un 0,41%, fins als 77,42 dòlars, després de tocar els 78 dòlars divendres.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,42%, fins als 1,1992 dòlars, després de marcar un mínim la setmana anterior a prop dels 1,18 dòlars. La divisa comunitària va arribar a marcar un màxim anual al febrer als 1,2557 dòlars.

Al mercat de la renda fixa, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys torna a repuntar i se situa molt a prop del 3%, concretament al 2,985%.

Noticias relacionadas

contador