• El mercat dubta que sigui capaç de treure endavant la seva esperada reforma fiscal
  • Al mercat de divises, el dòlar toca mínims anuals en el seu encreuament contra l'euro
cbwallstreet2

Descensos propers a l'1% en Wall Street per començar la setmana i després del primer fiasco del president Donald Trump, en el seu intent per reformar la llei sanitària de Barack Obama.

  • 17.394,31
  • -0,57%

La renda variable nord-americana, que ha pujat amb força gràcies a les promeses del nou president sobre la reforma fiscal, una menor regulació i la despesa en infraestructures, comença a descomptar que la realitat per a la nova Administració serà molt més complicada, a causa que els republicans no recolzen massivament al nou inquilí de la Casa Blanca, considerat un 'estrany' per molts congressistes.

Craig Erlam, analista de OANDA, considera "important" que Trump reaccioni i anunciï alguna cosa "realment substancial" a curt termini per evitar que els dubtes dels inversors segueixin creixent. "Com pot de profunda ser la correcció (de Wall Street) dependrà de la seva rapidesa per respondre", afirma Erlam.

En una jornada en la qual no s'esperen referències econòmiques destacades, Luzdary Hammad, analista de Action Group, comenta que "la derrota de Trump augmenta els dubtes sobre la sostenibilitat del ral·li".

A més de la correcció de les borses, un altre dels centres d'atenció per al mercat es troba al mercat de divises, ja que el dòlar està marcant mínims anuals contra l'euro. La divisa europea es revalora un 0,95%, fins a 1,0903 dòlars, i recupera nivells no vists des de novembre del 2016.

En l'escena empresarial, els analistes d'Instinet han retallat la valoració de Alphabet, empresa matriu de Google, fins a 925 des dels 950 dòlars per títol. I els experts de JP Morgan han augmentat el preu objectiu d'Apple fins a 165 des de 142 dòlars per acció.

A més, els analistes de Goldman Sachs han iniciat la cobertura de Snap, matriu de Snapchat, amb un consell de compra i un preu objectiu de 27 dòlars per acció. Per la seva banda, Morgan Stanley també ha iniciat la cobertura de Snap, si escau amb un consell de sobreponderar i una valoració de 28 dòlars.

Al mercat de matèries primeres, el cru també torna a caure i continua amb la senda a la baixa de les últimes setmanes. El petroli West Texas cau un 1,5%, fins a 47,12 dòlars, mentre l'unça d'or puja un 0,7%, fins a 1.261 dòlars.

En l'àmbit tècnic, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, destaca l''embolcall baixista' que va dibuixar dimarts passat el Nasdaq 100 després de tocar màxims històrics. "Aquest tipus de moviment acostuma a ser sinònim de caigudes de cara a les properes sessions", afirma aquest expert.

Ni molt menys això implica que la tendència alcista de llarg termini del mercat nord-americà hagi acabat, precisa aquest expert, però sí que pot significar que Wall Street protagonitzi un moviment correctiu de certa rellevància en el curt termini.

Noticias relacionadas

contador