• El FMI ha reduït al 2,1% la seva previsió de creixement per aquest any
  • El petroli és un altre dels protagonistes per la reunió de l'OPEP a Rússia
Wall street america US USA signs

Wall Street anticipa una obertura en negatiu aquest dilluns. Els tres principals índexs de la borsa de Nova York apunten a caigudes del 0,1% de mitjana, després de tancar el divendres amb caigudes molt moderades. El petroli, Alphabet (matriu de Google) i la política econòmica centren el primer dia de la setmana. A més, l'FMI ha retallat la previsió de creixement econòmic dels EUA per aquest any.

  • 39.807,37
  • -
  • 626,91$
  • 2,56%

Aquesta sessió els inversors estaran atents a la reunió de l'Organització de Països Productors de Petroli (OPEP) a Rússia. En la trobada es discutirà sobre el compliment de les retallades de producció acordades i els avanços cap a un equilibri al mercat amb excés d'oferta. El cru espera aquesta trobada amb pujades. En el cas del Brent, de referència a Europa, la pujada és del 0,83% fins als 48,46 dòlars, mentre que el West Texas, de referència als EUA, cotitza amb pujades del 0,68% per sobre dels 46 dòlars.

El mercat de les divises també serà un dels focus d'atenció per a aquesta jornada. Després de la dimissió del portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer: l'índex del dòlar -que mesura l'acompliment de la moneda contra sis divises- ha caigut a un mínim de 13 mesos i l'euro ha tocat de nou el seu rècord de gairebé dos anys, per sobre dels 1,1680 dòlars. Però després de la publicació de les dades del PMI de França i Alemanya, per sota de l'esperat, l'euro ha cedit prop d'un 0,4%. Ara, la 'moneda única' cau un 0,17% fins als 1,1647 'bitllets verds'.

Les esperances de les reformes fiscals i l'estímul fiscal sota l'administració Trump van ajudar a portar al dòlar a un màxim de 14 anys després de les eleccions de novembre. El dòlar ha renunciat a tots els seus guanys post-electorals.

En el plànol empresarial, aquest dilluns després del tancament del mercat presentarà els seus resultats Alphabet, la matriu de Google. El consens d'analistes recollit per Factset estima que els beneficis pujaran un 23,07% en el segon trimestre de 2017 respecte al mateix període de 2016 fins als 7.217 milions de dòlars. Aquest percentatge fa que sigui la FAMAG (Facebook, Amazon, Microsoft, Apple i Google) que registra la major pujada aquest trimestre.

En l'àmbit macroeconòmic, el Fondo Monetari Internacional (FMI) ha reduït la seva previsió de creixement per als Estats Units aquest any del 2,3% al 2,1%, mentre que el pronòstic pel 2018 es va reduir de 2,5% a 2,1%. La principal raó de l'organisme monetari és que el president dels EUA, Donald Trump, no està duent a terme algunes promeses electorals.

Aquesta setmana hi ha una cita important. Dimecres que ve 26 de juliol se celebra una reunió de tipus de la Reserva Federal (Fed). S'espera que mantingui ferm la política. Els funcionaris també poden donar una idea dels seus plans per començar a normalitzar el seu balanç.

Noticias relacionadas

contador