• La promesa de Steven Mnuchin de presentar aviat la reforma fiscal ha agradat al mercat
  • General Electric puja lleugerament després de presentar els seus resultats del primer trimestre
new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Indefinició a Wall Street,, després que el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, hagi comentat que el projecte de reforma fiscal de la nova Administració Trump és "molt a prop" de presentar-se.

  • 37.775,38
  • -

La baixada d'impostos a ciutadans i empreses és una de les grans esperances de Wall Street per als propers anys, ja que permetrà millorar els beneficis empresarials i s'ha convertit en un dels principals catalitzadors per a la renda variable nord-americana des de la victòria de Trump durant les eleccions de novembre. De fet, la borsa americana va tancar aquest dijous amb guanys destacats propers a l’1% després de les paraules de Mnuchin.

"Steve Mnuchin va dir ahir que l'Administració Trump és a prop de presentar una important reforma impositiva i que espera que la seva aprovació no es retardi fins a finals de l'any. Mnuchin va prometre que serà el canvi més significatiu en el sistema impositiu nord-americà des del president Reagan. A més, va afegir que la reforma impositiva es realitzarà independentment de si s'aconsegueix reformar el denominat Obamacare, alguna cosa que va agradar als inversors", destaquen des de Link Securities.

Al capítol de resultats, el conglomerat industrial General Electric, integrant del Dow Jones, és la principal referència de la jornada. Les seves accions pugen lleugerament després de superar previsions amb els seus comptes del primer trimestre.

Una altra de les companyies que registra guanys superiors a l’1% durant la preobertura després de publicar els seus comptes anit és la companyia de targetes de crèdit Visa, després de la bona rebuda que van rebre durant la jornada precedent els comptes d'American Express.

"Amb 66 companyies publicades (13,2% del total) el BPA (benefici per acció) mitjà és +11,3% enfront de +9,7% esperat al principi del trimestre (abans que hagués publicat la primera companyia). Ara com ara, el 77,3% baten expectatives, el 4,5% a línia i el restant 18,2% deceben. El saldo fins ara sembla bo. Durant els dos trimestres previs els saldos van ser: BPA quart trimestre 2016: +5,6% vs +4,0% benvolgut; BPA tercer trimestre 2016: +4,9% vs - 1,6% benvolgut", destaquen des de Bankinter.

A l'escenari geopolític, els inversors segueixen pendents de França, ja que aquest diumenge se celebra la primera volta de les eleccions presidencials. La borsa francesa és la més baixista aquest divendres a Europa, després de l'atemptat terrorista de París durant el qual han mort dos policies. El mercat descarta que aquest atemptat augmenta les possibilitats de Marine Le Pen, candidata del Front Nacional.

La incertesa sobre els comicis gals anticipa que molts inversors preferiran esperar a conèixer els resultats abans de posicionar-se al mercat, per la qual cosa els moviments dels índexs aquest divendres seran suaus i poc rellevants.

En altres mercats, l'euro cau un 0,2%, fins a 1,0696 dòlars. El petroli West Texas cau un 0,3%, fins a 50,26 dòlars, mentre l'unça d'or cotitza plana en 1.283 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,24%.

Noticias relacionadas

contador